pathmtu

Gebruik het commando “pathmtu” om de PathMTU Discovery-servicefunctie weer te geven en te configureren.

Instellingen bekijken

msh> pathmtu

Configuratie

msh> pathmtu {on|off}

• De standaardinstelling is “on”.

• Wanneer de MTU-grootte van de verzonden gegevens de MTU van de router overschrijdt, merkt de router het aan als niet-doorvoerbaar en mislukt de communicatie. Wanneer dit gebeurt, stel de “pathmtu” in op “on” om de MTU-grootte te optimaliseren en het mislukken van de gegevensuitvoer te voorkomen.

• Afhankelijk van de omgeving is het mogelijk dat er geen informatie van de router kan worden verkregen en dat de communicatie mislukt. Als dat gebeurt, zet u de “pathmtu” op “off”.