E-mailinstellingen

In dit onderdeel worden de gebruikersinstellingen beschreven in het menu E-mailinstelingen onder Faxeigenschappen.

Standaardinstellingen worden vetgedrukt weergegeven.

Instellingen internet fax

U kunt selecteren of Schermafbeelding bedieningspaneel wel of niet wordt weergegeven. Wanneer u een Internetfax wilt versturen, stel dan Aan in voor de weergave van het pictogram.

De standaardinstelling is Uit.

Max. E-mailform.

Gebruik deze instelling om de grootte van verzonden e-mails te beperken, zodat bestemmingen die e-mail van een bepaald formaat weigeren te ontvangen, toch uw e-mailberichten ontvangen. Wanneer deze functie is ingeschakeld, kunt u geen e-mail verzenden die groter is dan het opgegeven formaat.

De standaardinstelling is Uit.

Als een e-mailbericht de maximum bestandsgrootte overschrijdt, wordt een Foutmelding gegenereerd en wordt het e-mailbericht verwijderd.

Zelfs als een e-mailbericht niet de maximum grootte overschrijdt, kan het worden geweigerd als het niet voldoet aan de eisen van de serverinstellingen.

1. Selecteer [Faxeigensch.] met [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

2. Selecteer [E-mailinstellingen] met [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

3. Selecteer [Max. E-mailform.] met [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

4. Selecteer [Aan] met [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk op de [OK]-toets.

5. Voer een bovengrens in van de grootte van uitgaande e-mail met de cijfertoetsen en druk vervolgens op de [OK]-toets.

Geef een limiet op van 128 - 102.400 KB.

Als u zich vergist, druk dan op de [Wis/Stop]-toets en voer het getal opnieuw in.

6. Druk op de toets [Gebruikersinstellingen/Teller].

SMTP RX bestandsbezorging

Deze functie is beschikbaar op systemen waarbij routering via SMTP van ontvangen e-mails mogelijk is.

De standaardinstelling is Uit.

Wanneer een geverifieerd e-mailadres is ingesteld, wordt e-mail ontvangen van adressen die niet overeenkomen met het geverifieerde adres, weggegooid en wordt een foutmelding teruggestuurd naar de SMTP-server.

Het geverifieerde e-mailadres wordt vergeleken met de adressen van e-mailbronnen, zoals wordt duidelijk gemaakt aan de hand van de volgende voorbeelden.

• Als het geverifieerde e-mailadres is ingesteld op “@aaa.abcd.com”:

abc@aaa.abcd.com - geaccepteerd

def@aaa.xyz.com - niet geaccepteerd

abc@abcd.com - niet geaccepteerd

Zelfs wanneer het e-mailbericht wordt weggegooid wordt er geen foutrapport gegenereerd.

1. Selecteer [Faxeigensch.] met [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

2. Selecteer [E-mailinstellingen] met [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

3. Selecteer [SMTP RX bestandsbezorging] met [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

4. Selecteer [Aan] met [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk op de [OK]-toets.

5. Voer het geautoriseerde e-mailadres in en druk op de [OK]-toets.

U kunt maximaal 128 tekens gebruiken voor het invoeren van het e-mailadres.

Wanneer u zich vergist, drukt u op de [Wis/Stop]-toets en probeert u het opnieuw.

6. Druk op de toets [Gebruikersinstellingen/Teller].

Opmerking

• Voor meer informatie over het bedieningspaneel en het gebruik van de toetsen, zie "Het display lezen".