Een ontvangstbericht aanvragen

U kunt bevestigen dat verzonden documenten correct ontvangen zijn met behulp van e-mail of het Journaal.

Wanneer Ontvangstbericht is ingesteld onder “E-mail opties”, stuurt de ontvanger een ontvangstbericht terug. Zodra het ontvangstbericht is ontvangen, verschijnt “OK” in de kolom Resultaat van het Journaal, waarmee de verzender kan controleren of de verzending ontvangen is.

Belangrijk

• De functie Ontvangstbericht is alleen beschikbaar wanneer de ontvanger MDN (Message Disposition Notification) ondersteunt.

1Plaats het origineel en selecteer de gewenste scaninstellingen.

2Druk op [TX modus].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

3Selecteer [E-mail opties] met de [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

4Selecteer [Ontvangstbevestiging] met [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

5Selecteer [Aan] of [Uit] met de [Pijl-omhoog] of de [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Het scherm keert terug naar dat van stap 4.

6Druk tweemaal op de [Escape]-toets.

Het stand-by scherm wordt weer weergegeven.

Om de instellingen te controleren, drukt u op [TX modus].

7Geef een bestemming op.

8Geef de afzender op.

Voor nadere details, zie "Afzenderinstellingen".

9Druk op de [Start]-toets.

Opmerking

• Wanneer de fax niet normaal wordt ontvangen, verschijnt “Fout” in de kolom Resultaat.

• Alleen de laatste 50 communicaties verschijnen in het Journaal. Wanneer u geen ontvangstbericht ontvangt voordat de laatste 50 communicaties voltooid zijn, wordt "OK" niet afgedrukt in de kolom Resultaat van het Journaal. Dit kan gebeuren zelfs wanneer de mail op normale wijze is ontvangen bij de andere partij.

• Wanneer u maillijstadressen opgeeft, stelt u geen Ontvangstbericht in. Anders ontvangt u meerdere ontvangstberichten van e-mailontvangers, en de kolom Resultaat wordt elke keer overschreven wanneer een nieuw meldingsbericht wordt ontvangen. Wanneer u echter een ontvangstbericht ontvangt waarin een fout wordt aangegeven, verschijnt "Fout" in de kolom Resultaat en wordt niet overschreven, zelfs niet wanneer u vervolgens een ontvangstbericht ontvangt als "OK" volgend op het foutbericht.

• Ontvangstbericht resultaten worden alleen weergegeven in het Journaal. De kolom Resultaat in alle andere bestanden, lijsten en verzendrapporten toont “--”.

• Ontvangstberichten worden niet opgeslagen in het Journaal.

• U kunt selecteren of het Ontvangstbericht elke keer afgedrukt moet worden of alleen wanneer een fout optreedt. Dit kan worden ingesteld met Gebruikersparameters (schakelaar 21, bit 0) in het menu Faxeigenschappen. Zie “Parameterinstellingen”.

• U kunt geen e-mail broadcasten met behulp van Ontvangstbericht. De documenten worden verzonden naar de bestemmingen in de volgorde waarin ze zijn opgegeven.

• U kunt één van de gebruikersfunctietoetsen programmeren voor E-mail opties. Met de gebruikersfunctietoetsen kunt u stap 2 en 3 overslaan. Voor meer informatie over gebruikersfunctietoetsen, zie “Algemene instellingen/Aanpassen”.