Zoeken op een LDAP-server

In dit onderdeel wordt uitgelegd hoe u middels de LDAP-server zoekt naar een bestemming die geregistreerd staat in het adresboek.

Belangrijk

• Deze functie is niet beschikbaar als [Zoek LDAP] staat ingesteld op [Uit] onder Beheerdersinstellingen in het menu Systeeminstellingen.

1Druk op de toets [Zoek bestemming].

Afbeelding toets Zoek bestemming

2Selecteer [Zoek LDAP] met de [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag], en druk vervolgens op de [OK]-toets.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

3Selecteer [Selecteer Server] met de [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

4Indien meer dan één server is geprogrammeerd, selecteer dan de gewenste server met de [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Het scherm keert terug naar dat van stap 3.

5Selecteer [Geavanceerd zoeken] met de [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

6Selecteer een zoekterm met de [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

De volgende zoekwaarden kunnen worden opgegeven voor zoekacties in de LDAP-server: Naam, Faxbestemming, E-mailadres, Naam bedrijf en Naam afdeling.

7Voer een gedeeltelijke reeks in en druk vervolgens op de [OK]-toets.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Afhankelijk van het type tekens dat u wilt invoeren, drukt u op de [Shift]-toets om te wisselen van modus.

Druk op [IP] in het scherm Faxbestemming om naar een IP-Faxbestemming te zoeken.

8Selecteer de zoekvoorwaarden met de scroll toetsen en druk vervolgens op de [OK]-toets.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

De betekenis van de zoekcriteria zijn als volgt:

• [Insluiten]: Zoek reeksen die het opgegeven teken bevatten.

Voorbeeld: wanneer wordt gezocht naar "ABC", voert u "A", "B" of "C" in.

• [Uitsluiten]: Zoek reeksen die het opgegeven teken niet bevatten.

Voorbeeld: wanneer wordt gezocht naar "ABC", voert u "D" in.

• [Eerste woord]: Zoek reeksen die beginnen met het opgegeven teken.

Voorbeeld: wanneer wordt gezocht naar "ABC", voert u "A" in.

• [Ltste woord]: Zoek reeksen die eindigen op het opgegeven teken.

Voorbeeld: wanneer wordt gezocht naar "ABC", voert u "C" in.

• [Ex. overeenk.]: zoek tekenreeksen die volledig overeenkomen met het opgegeven teken.

Voorbeeld: wanneer wordt gezocht naar "ABC", voert u "ABC" in.

• [Ongestr. zk]: Zoek ongestructureerd (volgens de zoekmethode die wordt ondersteund door de LDAP-server).

9Druk op de [Escape]-toets.

Het scherm keert terug naar dat van stap 5.

10Druk op [Zoeken].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Als het zoeken voltooid is, verschijnt het resultaat.

11Selecteer een bestemming met de [Pijl-omhoog] of de [Pijl-omlaag], en druk vervolgens op de [Pijl-rechts] om te bevestigen (aanvinken).

Er kunnen meerdere bestemmingen worden geselecteerd.

Druk op de toets [Controleer bestemming] om details over de geselecteerde bestemming weer te geven.

Druk op de [Pijl-links] om een bestemming te annuleren.

12Druk op de [OK]-toets.

Opmerking

• Alhoewel een gebruiker meerdere e-mailadressen kan programmeren, kan tijdens het zoeken maar één adres worden opgehaald. Het adres dat opgehaald is met de zoekactie is afhankelijk van de zoekmethode die door de LDAP-server wordt ondersteund. Het adres dat als eerste is geprogrammeerd wordt echter normaal opgehaald.

• U kunt een extra zoekvoorwaarde toevoegen voor LDAP-servers door de Zoekopties op te geven onder Program./Wijz./Verwijd. LDAP-server onder Systeeminstellingen. Zie "Systeeminstellingen" in de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

• De tekenreeks die u invoert in het voorwaardeveld [Naam] bij stap 6 wordt gelezen als de voor- of achternaam, afhankelijk van de instelling van de beheerder. Als u bijvoorbeeld de naam "Jan Smits" wilt zoeken, vraagt u de systeembeheerder of u "Jan" of "Smits" moet invoeren.

• Voor nadere details over tekstinvoer, zie Over dit apparaat.