Verzenden naar een e-mailadres

In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u een e-mailadres als bestemming opgeeft.

Wanneer Internetfaxverzending wordt gebruikt, geeft u het e-mailadres op in plaats van het faxnummer.

Belangrijk

• Om de Internetfaxfuncties te gebruiken, moet de optionele harde schijf en printer/scanner-functies zijn geïnstalleerd.

• Als u een Internetfax wilt verzenden, moet u de afzender opgeven.

• De afzender moet vooraf in het Adresboek zijn geregistreerd. Neem zijn/haar e-mailadres op en registreer als [Alleen afzender] of [Bestemming & Afzender] met “Adresboekbeheer” in “Systeeminstellingen”. Raadpleeg, voor details over deze instellingen, de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

• Internetfax vindt plaats via Geheugenverzending, waarbij automatisch de verzending wordt gestart nadat de documenten in het geheugen zijn opgeslagen.

• Als u een Internetfax-bestemming opgeeft nadat u Directe verzending heeft gekozen, dan schakelt de modus over naar Geheugenverzending.

• Als u probeert Directe verzending te selecteren nadat u een Internetfax-bestemming hebt opgegeven, dan verschijnt het bericht “Bestem. en functies die niet konden worden gebr. bij directe verzending zijn al geselect.”. Wanneer dit het geval is, druk dan op [Afsluit.].

1Druk op [Schermafbeelding Bedieningspaneel] om Schermafbeelding Bedieningspaneel weer te geven.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

2Druk op [Handm.].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

3Voer het e-mailadres (bestemming) in en druk op de [OK]-toets.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Indien u zich vergist, druk dan op de toets [Wis/Stop]. Voer de juiste tekens vervolgens opnieuw in.

Om het e-mailadres te wijzigen nadat u op de [OK]-toets hebt gedrukt, drukt u op [Best.bw.], voert u opnieuw een e-mailadres in en klikt u vervolgens op [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

4Druk op [Best.tv.] om een bestemming toe te voegen.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

5Geef de volgende bestemming op.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

U kunt nog een bestemming toevoegen door stap 4 en 5 te herhalen.

Door te drukken op [Schermafbeelding Bedieningspaneel] wisselt het bestemmingstype tussen Schermafbeelding Bedieningspaneel en Schermafbeelding Bedieningspaneel.

6Geef de afzender op.

Voor nadere details, zie "Afzenderinstellingen".

7Druk op de [Start]-toets.

Het apparaat begint het scannen van het origineel en slaat dit op in het geheugen. Wanneer het scannen stopt, gaat de indicator Communiceren branden en start de verzending.

Opmerking

• Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen verschijnt [Handm.] wellicht niet en kunt u het e-mailadres niet invoeren.

• Om een bestemming op te geven middels een snelkeuzetoets, zie "Snelkeuzetoetsen gebruiken".

• Voor nadere details over tekstinvoer, zie Over dit apparaat.

• Voor nadere details over het annuleren van een verzending, zie "Een verzending annuleren".

• Het menu Faxeigenschappen heeft een gebruikersparameter (schakelaar 17, bit 2) waarmee u het apparaaat zodanig kunt configureren dat de gebruiker op de toets [Best.tv.] moet drukken telkens wanneer hij of zij een bestemming opgeeft met de bestemmingstoets. Hiermee wordt voorkomen dat gebruikers per ongeluk documenten verzenden naar de verkeerde bestemming. Zie "Parameterinstellingen".

• Voor het maximum aantal cijfers voor een bestemming, zie "Maximum waarden".

• Wanneer de afzender is opgegeven, wordt het verzendresultaat naar het e-mailadres van de afzender verzonden.

• Indien “Afz.naam autom. opg.” is ingesteld op “Aan”, wordt de afzender automatisch toegevoegd en kunt u de procedure voor het opgeven van een afzender overslaan. Als “Aan” is geselecteerd, verschijnt het e-mailadres van de beheerder of van dit apparaat in het veld “Van”. Voor details over de optie Afz.naam autom. opg., raadpleeg de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

• Als "Naam afzender autom. opgeven" is ingesteld op "Uit" in "Systeeminstellingen" en er geen e-mailadres staat geregistreerd voor de afzender die u hebt opgegeven, kunnen er geen Internet faxdocumenten worden verzonden.

Verwante onderwerpen

De SMTP-server omzeilen