Resolutie

Geef de resolutie op overeenkomstig het formaat van de tekst op het origineeel.

Afbeeldingen en tekst worden door het apparaat gescand door deze te converteren in een aantal punten. De dichtheid van deze punten bepaalt de kwaliteit van de afbeelding en de tijd die nodig is om te verzenden. Afbeeldingen die zijn gescand met een hoge resolutie zijn daardoor van betere kwaliteit, maar de verzending duurt langer. Daarentegen, lage resolutie scans resulteren in een mindere kwaliteit, maar het origineel wordt sneller verzonden. Selecteer de instelling die voldoet aan uw behoeften gebaseerd op tijd en afbeeldingshelderheid.

Standaard (8 × 3,85 regels/mm, 200 × 100 dpi)

Selecteren voor originelen die tekens van een normaal formaat bevatten.

Detail (8 × 7,7 regels/mm, 200 × 200 dpi)

Selecteren voor originelen die kleinere tekens bevatten of wanneer u meer helderheid wenst. Deze resolutie is twee keer zo fijn als Standaard.

Fijn (8 × 15,4 regels/mm)

Selecteren voor originelen met zeer fijne details of wanneer u de meest optimale beeldhelderheid wenst. Deze resolutie is vier keer fijner dan Standaard.

1Druk op de [Resolutie]-toets om te wisselen tussen resoluties.

Afbeelding resolutie-toets

De indicatielampjes boven de toetsen laten de huidige selectie zien.

Zijn beide lampjes uit, dan is Standaard geselecteerd.

Opmerking

• Als het apparaat van de ontvangende partij niet de resolutie ondersteunt waarmee u gaat verzenden, dan schakelt het apparaat automatisch over naar een resolutie die wordt ondersteund. U kunt de resolutie waarmee u daadwerkelijk verzendt, controleren door het Journaal af te drukken, zie "Journaal afdrukken".

• Het apparaat ondersteunt de resoluties Standaard en Detail voor ontvangst.

• U kunt de resolutie die geselecteerd is meteen instellen wanneer het apparaat wordt aangezet of de toets [Instellingen verwijderen] wordt ingedrukt. Zie “Standaardwaarden voor verzendfunctie instellen (beginpositie)”.

• Bij Internetfax-verzending worden documenten verzonden in de resolutie “Detail”, zelfs als u “Fijn” hebt opgegeven. Om een document te verzenden met de resolutie “Fijn”, moet u de Volledige modus instellen tijdens het opslaan van bestemmingen in het Adresboek. Zie “T.37 Volledige modus”.