Originelen plaatsen

Plaats het origineel op de glasplaat of in de ADF.

Voor details over de manier waarop de originelen moeten worden geplaatst, zie het volgende:

Belangrijk

• Til de ADF niet op wanneer deze wordt gebruikt om originelen te scannen.

Het plaatsen van A4, B5 JIS (Japanese Industrial Standard), A5, 51/2 × 81/2, 81/2 × 11, en 81/2 × 14 formaat originelen

Afbeelding van het plaatsen van originelen

Het plaatsen van A5 en 51/2 × 81/2 formaat originelen

Afbeelding van het plaatsen van originelen

Opmerking

• Originelen die zijn bijgesneden of die kreuken bevatten, kunnen niet worden gescand met behulp van de ADF. Voor details over originelen die niet worden aanbevolen voor de ADF, zie "Originelen", Kopieerhandleiding.

• Als u meerdere originelen wilt scannen met behulp van de automatische documentinvoer (ADF), plaatst u de originelen in een stapel.

• Bij het verzenden van een fax is de beelduitvoer aan de andere kant afhankelijk van het formaat en de richting van het papier dat wordt gebruikt in het apparaat van de ontvanger. Als de ontvanger geen papier van hetzelfde formaat en dezelfde richting gebruikt als dat van het origineel, wordt het faxbeeld mogelijk verkleind, aan beide kanten bijgesneden of over twee of meer vellen verdeeld. Vraag bij het verzenden van een belangrijk orgineel de ontvanger om het formaat en de richting van het papier in zijn of haar apparaat.

• Voor het verzenden van een origineel dat langer is dan 356 mm (14 inch), selecteer dan de modus Lang Document met de Gebruikersparameters (schakelaar 14, bit 1) in het menu Faxeigenschappen. Zie “Parameterinstellingen”.

• Documenten langer dan 1000 mm (39 inch) moeten worden verzonden met Geheugenverzending (directe verzending is wellicht niet mogelijk).

• Wanneer een origineel vastloopt, drukt u op de toets [Wis/Stop] en verwijdert u het origineel voorzichtig.

• Zorg ervoor dat alle inkt, correctievloeistof enz, volledig opgedroogd is voordat u het origineel plaatst. Wanneer dit nog nat is, kan het vlekken veroorzaken op de glasplaat en deze vlekken verschijnen op de ontvangen afbeelding.

• U kunt de eerste pagina vanaf de glasplaat verzenden en de resterende pagina's vanuit de ADF. U kunt niet wisselen vanuit de ADF naar de glasplaat.

• Als u de Internetfaxfunctie gebruikt, worden de originelen op A4-formaat verzonden. Originelen die groter zijn dan A4 worden verkleind tot A4-formaat. Als het apparaat van de ontvanger de T.37 volledige modus ondersteunt, worden de originelen verzonden in het formaat dat is opgegeven in het Adresboek. Zie "T.37 Volledige modus".

• Informatie over dit apparaat wordt afgedrukt op de bestemming. Deze informatie wordt afgedrukt aan de kant van het papier dat zich links van u bevindt wanneer u de documenten op de glasplaat of in de ADF plaatst.

• Voor geschikte origineeltypen, zie “Geschikte origineelformaten” en “Papierformaat en scangebied”.