Dubbelzijdig kopiëren

In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u dubbelzijdige kopieën kunt maken.

Hiermee worden twee 1-zijdige pagina's of één 2-zijdige pagina op één 2-zijdige pagina gekopieerd.

Belangrijk

• U kunt de handinvoer niet gebruiken bij deze functie.

Enkelzijdig Dubbelzijdig

Hiermee worden twee 1-zijdige pagina's op één 2-zijdige pagina gekopieerd.

Voorbeeld van Duplex

2-zijdig 2-zijdig

Hiermee wordt één 2-zijdige pagina op één 2-zijdige pagina gekopieerd.

Voorbeeld van Duplex

Origineelrichting en voltooide kopieën

De resulterende gekopieerde afbeelding kan afwijken van de richting waarin u de originelen heeft geplaatst(Staand or Liggend).

De tabel geeft de richtingen van de gekopieerde afbeeldingen weer op de voor- en achterzijde, niet de richting waarin deze worden afgeleverd.

Voorbeeld van Duplex

1Druk op de [Duplex]-toets.

Illustratie Duplex-toets

Het indicatielampje gaat aan.

2Selecteer de duplexmodus met [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

Schermafbeelding bedieningspaneel

3Selecteer de originele richting met [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

Schermafbeelding bedieningspaneel

4Selecteer de duplexrichting met [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] en druk vervolgens op de [OK]-toets.

Schermafbeelding bedieningspaneel

Het bericht “Geprogrammeerd” verschijnt.

5Plaats de originelen en druk vervolgens op de toets [Start].

Opmerking

• U heeft de ADF nodig om dubbelzijdige originelen in te kunnen scannen.

• Als u een origineel op de glasplaat plaatst, moet u beginnen met de eerste pagina die moet worden gekopieerd. Als u originelen in de ADF plaatst, plaats ze dan zo dat de eerste pagina bovenop ligt.

• Druk tijdens het plaatsen van de originelen op de glasplaat op de [Scherp]-toets nadat alle originelen gescand zijn.

• Om de schermen van stap 3 en 4 weer te geven, selecteer dan [Altijd opgeven] voor [Richting] bij Kopieereigenschappen in Gebruikersinstellingen. Indien [Niet opgeven] is geselecteerd, ga dan door naar stap 5. Voor meer informatie over de richting, zie "Gebruikersinstellingenmenu".

• U kunt de marges van dubbelzijdige kopiën veranderen onder Duplex marge in Gebruikersinstellingen. Indien u een bindmarge insteld die te breed is, dan kunnen delen van de afbeelding niet worden gekopieerd. Voor meer informatie over Duplex marge, zie "Gebruikersinstellingenmenu".

• U kunt de volgende soorten kopieerpapier gebruiken met deze functie:

• A4Liggend, B5 JISLiggend, 81/2 × 14Liggend, 81/2 × 13Liggend, 81/2 × 11Liggend, 81/4 × 14Liggend, 81/4 × 13Liggend, 16KLiggend

• U kunt de volgende soorten kopieerpapier niet gebruiken met deze functie:

• Papier kleiner dan B5 JISLiggend of 81/2 × 11Liggend

• Papier dikker/zwaarder dan 90 g/m2 (24 lb.)

• Papier lichter dan 64 g/m2 (17 lb.)

• Kalkpapier

• Etiketten (stickervellen)

• Transparanten

• Dik papier

• Enveloppen

• Als in de ADF een oneven aantal originelen is geplaatst, is de achterkant van de laatste gekopieerde pagina blanco.

• Tijdens het kopiëren wordt de afbeelding verschoven om ruimte te maken voor de bindmarge.

• Er wordt standaard een inbindmarge ingesteld voor de achterpagina.