U heeft problemen met de bediening van het apparaat

Dit gedeelte geeft uitleg over veelvoorkomende problemen en berichten.

Als er andere berichten worden weergegeven, volgt u de instructies die daarbij worden weergegeven.

Probleem

Oorzaak

Oplossing

Het kopieerscherm verschijnt wanneer u het apparaat inschakelt met de hoofdstroomschakelaar, maar u kunt niet omschakelen naar een ander scherm door op de toets [Printer] of [Scanner] te drukken.

Alleen de kopieerfunctie is klaar; andere functies nog niet.

Wacht nog even.

Het apparaat is net ingeschakeld en het scherm Gebruikersinstellingen wordt weergegeven, maar het menu Gebruikersinstellingen mist items.

Andere functies dan de kopieerfunctie zijn nog niet gereed. De tijd die daarvoor nodig is, verschilt per functie. Functies verschijnen in het menu Gebruikersinstellingen als ze klaar zijn voor gebruik.

Wacht nog even.

De hoofdstroom-indicator blijft knipperen en gaat niet uit als erop wordt gedrukt.

Dit gebeurt in de volgende situaties:

• De klep van de glasplaat of de ADF staat open.

• Er vindt communicatie plaats tussen het apparaat en externe apparatuur.

• De harde schijf is bezig met het uitvoeren van een bewerking.

• Het apparaat is aan het afkoelen.

• Sluit de klep van de glasplaat of ADF.

• Controleer of er communicatie is tussen het apparaat en externe apparatuur.

• Wacht nog even.

Het display is uit.

Het apparaat staat in de Energiespaarstand.

Druk op de toets [Energiespaarstand] om de Energiespaarstand uit te schakelen.

Het display is uit.

De bedieningsschakelaar is uitgeschakeld.

Schakel de bedieningsschakelaar in.

Er gebeurt niets als de bedieningsschakelaar wordt ingeschakeld.

De hoofdschakelaar is uitgeschakeld.

Schakel de hoofdschakelaar in.

“Een ogenblik geduld a.u.b.” wordt weergegeven.

Dit bericht verschijnt als u de bedieningsschakelaar inschakelt.

Wacht even. Als het apparaat binnen een minuut niet gereed is, neemt u contact op met uw leverancier.

“Een ogenblik geduld a.u.b.” wordt weergegeven.

Dit bericht verschijnt tijdens het opwarmen van het apparaat.

• Wacht even. Als het apparaat binnen enkele minuten nog niet gereed is, neemt u contact op met uw leverancier.

• Wacht tot het bericht is verdwenen. Schakel de hoofdschakelaar niet uit terwijl het bericht wordt weergegeven.

“Een ogenblik geduld a.u.b.” wordt weergegeven.

Dit bericht verschijnt als u de tonercartridge vervangt.

Wacht even. Als het bericht binnen twee minuten niet is verdwenen, neemt u contact op met uw leverancier.

“Geheugen is vol. Wilt u het gescande bestand opslaan?” wordt weergegeven.

De gescande originelen overschrijdt het aantal vellen/pagina's die op de harde schijf kunnen worden opgeslagen.

• Druk op [Bestand opslaan]om de gescande pagina's op te slaan. Verwijder overbodige bestanden met [Bestand verwijderen].

• Druk op [Nee] als u gescande pagina's niet wilt opslaan. Verwijder overbodige bestanden met [Bestand verwijderen].

“Zelftest...” verschijnt.

Het apparaat voert beeldaanpassingsfuncties uit.

Tijdens de werking kan het apparaat periodiek onderhoud doorvoeren. De frequentie en de duur van het onderhoud zijn afhankelijk van de vochtigheidsgraad, de temperatuur en afdrukfactoren zoals het aantal afdrukken, het papierformaat en het papiertype. Wacht tot het apparaat klaar is.

Het invoerscherm voor de gebruikerscode wordt weergegeven.

Met Gebruikerscodeverificatie worden er beperkingen voor de gebruikers ingesteld.

Voer de gebruikerscode (maximaal acht cijfers) in en druk vervolgens op [OK].

Het verificatiescherm verschijnt.

Basisverificatie, Windows-verificatie, LDAP-verificatie of Integratieserver-verificatie wordt ingesteld.

Voer uw log-in gebruikersnaam en uw gebruikerswachtwoord in. Zie "Wanneer het verificatiescherm wordt weergegeven", Over dit apparaat.

“Verificatie is mislukt.” wordt weergegeven.

De ingevoerde log-in gebruikersnaam of het log-in wachtwoord is niet juist.

Neem contact op met de beheerder voor de juiste log-in gebruikersnaam en wachtwoord.

“Verificatie is mislukt.” wordt weergegeven.

Het apparaat kan geen verificatie uitvoeren.

Neem contact op met de beheerder.

“U heeft niet de privileges om deze functie te gebruiken.” blijft in beeld, zelfs als u een geldige gebruikersnaam heeft ingevoerd.

De aangemelde gebruiker is niet gemachtigd om de geselecteerde functie te gebruiken.

Neem contact op met de beheerder als u toestemming nodig heeft voor de vereiste functie.

Ook als het vastgelopen papier is verwijderd, blijft het foutbericht staan.

• Wanneer u de melding van een papierstoring krijgt, blijft het bericht staan totdat u de vereiste handeling heeft uitgevoerd, namelijk de klep openen en weer sluiten.

• Er zit nog steeds papier vast in de lade.

Verhelp de papierstoring en open en sluit de voorklep. Zie Vastgelopen papier verwijderen.

Afbeeldingen van het origineel worden op de achterkant van het papier afgedrukt.

U heeft wellicht het papier niet correct geplaatst.

Plaats het papier op correcte wijze. Plaats papier in de papierlade of lade 3 (LCT) met de bedrukte zijde omhoog. Plaats papier in de bulklade (LCT) of handinvoer met de bedrukte zijde omlaag. Zie "Papier Bijvullen", Over dit Apparaat.

Er treden geregeld papierstoringen op.

Wellicht is de zij- of eindafscheider van de lade niet juist ingesteld.

• Verhelp de papierstoring. Zie Vastgelopen papier verwijderen.

• Controleer of de zij- en eindafscheidingen correct zijn ingesteld. Controleer ook of de zijafscheidingen zijn vergrendeld. Zie "Wijzigen Papierformaat", Over dit Apparaat.

Er treden geregeld papierstoringen op.

Er is papier van onwaarneembaar formaat geplaatst.

• Verhelp de papierstoring. Zie Vastgelopen papier verwijderen.

• Als u een papierformaat heeft geplaatst dat niet automatisch wordt geselecteerd, dient u het papierformaat met het bedieningspaneel op te geven. Zie "Wijzigen Papierformaat", Over dit Apparaat.

Er treden geregeld papierstoringen op.

Er zit een vreemd voorwerp in de lade van de finsher.

Er treden geregeld papierstoringen op.

De nietcartridge is niet correct ingesteld.

Stel de nietjescartridge correct in. De booklet finisher heeft ook een nietjescartridge voor zadelsteek nodig. Voor meer informatie over het bijvullen van nietjes, zie "Nietjes bijvullen", Over dit Apparaat.

Kan niet in duplexmodus afdrukken.

Dubbelzijdig afdrukken kan niet worden uitgevoerd met papier dat is ingesteld in de handinvoerlade.

Wanneer u dubbelzijdig afdrukken gebruikt, maak de instellingen dan zo dat papier uit een andere lade wordt gebruikt dan uit de handinvoerlade.

Kan niet in duplexmodus afdrukken.

[Duplex toepassen] is ingesteld op [Nee] voor "Papiertype".

Stel in [Lade Papierinstellingen], onder "Papiertype: Lade 1-3" [Duplex toepassen] in op [Ja].

Kan niet in duplexmodus afdrukken.

U kunt dubbelzijdig afdrukken niet selecteren als de papiersoort staat ingesteld op [Dik papier 2] of [Dik papier 3].

Ga naar [Lade Papierinstellingen] en selecteer onder "Papiertype" een ander papiertype dan [Dik papier 2] of [Dik papier 3].

Opmerking

• Gebruik het aanbevolen papier als u geen kopieën naar wens kunt maken door problemen met papiersoort, papierformaat of papiercapaciteit. Zie "Aanbevolen papierformaten -typen", Over dit apparaat.

• Het gebruik van gekreukt papier veroorzaakt dikwijls papierstoringen, vlekkerige papierranden of verschoven posities bij het nieten of afdrukken van meerdere exemplaren. Als u gekreukt papier gebruikt, maakt u het papier met uw handen soepeler zodat u de vouwen eruit kunt strijken, of plaatst u het papier ondersteboven. U kunt kreuken bovendien voorkomen door het papier op een vlak oppervlak neer te leggen, en niet rechtop tegen een muur te bewaren.