PDF-bestanden coderen

Stel een wachtwoord in om een PDF-bestand te beveiligen en te coderen. Alleen gebruikers die het wachtwoord hebben, kunnen het PDF-bestand openen en decoderen.

Belangrijk

• Codering is enkel mogelijk voor scanbestanden die via e-mail of scan-to-folder worden verzonden en worden opgeslagen op een verwijderbaar geheugen.

• Zonder wachtwoord kunt u een gecodeerd bestand niet openen. Zorg dat u het wachtwoord van een bestand niet vergeet.

1Druk op [Verzend Bestandstype/naam].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

2Zorg ervoor dat [PDF] of [Hoge compressie PDF] is geselecteerd.

3Druk op [Beveil.inst.].

4Selecteer [Codering].

5In [Document coderen] selecteert u [Aan].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

6In [Wachtwoord] drukt u op [Invoeren].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

7Voer een wachtwoord in en druk vervolgens op [OK].

Het hier ingevoerde wachtwoord is noodzakelijk om het PDF-bestand te kunnen openen.

8Voer het wachtwoord nogmaals in en druk vervolgens op [OK].

9In [Coderingsniveau] selecteert u [40 bit] of [128 bit].

10Druk twee keer op [OK].

Opmerking

• Het wachtwoord van een document kan niet hetzelfde zijn als het master wachtwoord.

• Wachtwoorden van documenten zijn maximaal 32 alfanumerieke tekens lang.

• U kunt Adobe Acrobat Reader 3.0 of 4.0 niet gebruiken om PDF-bestanden te bekijken die werden gecreĆ«erd met [128 bit] codering.

• Als [Alleen lage resolutie] is geselecteerd als afdruktoestemming, kunt u niet [40 bit] selecteren als PDF-coderingsniveau.