Koptekst overslaan
 

Windows - Een afdruktaak annuleren vanaf de computer

U kunt een afdruktaak vanaf de computer annuleren als de overdracht van afdruktaken nog niet is voltooid.

1Dubbelklik op het printerpictogram op de taaklade van Windows.

Een venster opent met alle afdruktaken die momenteel in de afdrukwachtrij staan. Controleer de huidige status van de taak die u wilt annuleren.

2Selecteert de naam van de te annuleren taak.

3Klik in het menu [Document] op [Annuleren].

4Druk op de toets [Printer] op het bedieningspaneel van het apparaat.

Opmerking

  • Als het apparaat wordt gedeeld door verschillende computers, let er dan op of u niet per ongeluk de afdruktaak van een ander annuleert.

  • Als het apparaat in Windows via een parallelle kabel is aangesloten op de computer, kunnen verstuurde afdruktaken worden geannuleerd als op [Reset alle taken] wordt gedrukt terwijl “Wacht op afdr.geg...” op het bedieningspaneel staat. Nadat het interval ingesteld in [I/O time-out] in Printereigenschappen is verlopen kan de volgende afdruktaak verstuurd worden. Een afdruktaak verstuurd vanaf een andere clientcomputer wordt in dit geval niet geannuleerd.

  • In Windows XP/Vista of Windows Server 2003/2003 R2 klikt u op [Annuleren] in het menu [Document].

  • In Windows 2000 kunt u tevens het venster met afdruktaken openen door te dubbelklikken op het apparaatpictogram van het venster [Printers] (het venster [Printers en faxapparaten] in Windows XP en Windows Server 2003/2003 R2).

  • U kunt niet stoppen met het adrukken van gegevens die reeds verwerkt zijn. Dit is de reden dat het afdrukken nog enige pagina's door kan gaan nadat u op [Taak reset] heeft gedrukt.

  • Het kan tevens een aanzienlijke tijd duren voordat een afdruktaak met een groot gegevensvolume wordt afgebroken.