Snelinstallatie

Gebruikers van Windows 2000/XP/Vista en Windows Server 2003/2003 R2 kunnen deze software op eenvoudige wijze installeren met behulp van de bijgeleverde cd-rom.

Met behulp van Snelinstallatie, worden het PCL-printerstuurprogramma en/of het RPCS-printerstuurprogramma DeskTopBinder - SmartDeviceMonitor for Client geïnstalleerd in een netwerkomgeving en de TCP/IP-poort wordt ingesteld.

Belangrijk

• Om het printerstuurprogramma in Windows 2000/XP/ Vista, en Windows Server 2003/2003 R2 te installeren, moet u een account met een machtiging als printerbeheerder hebben. Log in als beheerder.

• Als u een verbinding maakt via USB, raadpleeg dan "Het printerstuurprogramma installeren met behulp van USB" en installeer het printerstuurprogramma.

1Sluit alle toepassingen af die momenteel worden uitgevoerd.

2Plaats de cd-rom in het cd-romstation.

De installer start.

3Selecteer een interfacetaal, en klik vervolgens op [OK].

De standaardinterfacetaal is Engels.

4Klik op [Snelinstallatie].

De softwaregebruiksrechtovereenkomst verschijnt in het dialoogvenster [Gebruiksrechtovereenkomst].

5Klik nadat u de overeenkomst gelezen heeft op [Ik accepteer de overeenkomst.] en klik vervolgens op [Volgende >].

6Selecteer in het dialoogvenster [Selecteer printer] het apparaatmodel dat u wilt gebruiken.

Voor netwerkverbindingen via TCP/IP, selecteert u het apparaat waarvan het IP-adres wordt weergegeven in [Verbinden met].

Selecteer voor een parallelle aansluiting het apparaat waarvan de printerpoort wordt weergegeven in [Verbinden met].

7Klik op [Installeren].

De installatie van het printerstuurprogramma start.

8Klik op [Voltooien].

Er wordt een bericht weergegeven waarin u wordt gevraagd de computer opnieuw op te starten. Start de computer opnieuw op om de installatie te voltooien.

9Klik op [Afsluiten] in het eerste dialoogvenster van de installer en neem de cd-rom uit.

Opmerking

• Om de installatie van de geselecteerde software te stoppen voordat de installatie voltooid is klikt u op [Annuleren].

• Het is mogelijk dat Auto Run niet werkt bij bepaalde instellingen van besturingssystemen. Als dit gebeurt, start u "Setup.exe" van de basisdirectory van de cd-rom.

• Selecteer een apparaat waarvan het IP-adres wordt weergegeven in [Verbinden met] om SmartDeviceMonitor for Client te installeren wanneer u TCP/IP gebruikt.

• Snelinstallatie is niet beschikbaar tenzij bi-directionele communicatie tussen het apparaat en computer is ingeschakeld via een parallelle verbinding. Voor meer informatie over bi-directionele communicatie tussen het apparaat en computer, raadpleegt u "Optionele isntellingen maken voor de printer".