wiconfig

Gebruik het commando "wiconfig" om instellingen in te voeren voor IEEE 802.11.

Instellingen bekijken

msh> wiconfig

IEEE 802.11-instellingen bekijken

msh> wiconfig cardinfo

• Als IEEE 802.11 niet corect werkt, wordt de informatie ervan niet weergegeven.

Configuratie

msh> wiconfig “parameter”

Parameter

Geconfigureerde waarde

modus {ap|802.11adhoc}

U kunt de infrastructuur-modus (ap) of de 802.11 Ad hoc modus (802.11 adhoc) instellen.

De standaardwaarde is de infrastructuurmodus.

ssid "ID -waarde"

U kunt een SSID in infrastructuurmodus opgeven. De tekens die u in de SSID-string kunt invoeren, zijn ASCII 0x20-0x7e (32 bytes). Als u geen tekenreeks opgeeft, zal het apparaat verbinding maken met het dichtstbijzijnde toegangspunt.

De standaard-SSID is blanco.

kanaalfrequentie "kanaal nr."

In 802.11 ad hoc modus kunt u een kanaal selecteren tussen 1 en 14, of 36, 40, 44, of 48.

Zorg ervoor dat u hetzelfde kanaal instelt voor alle poorten die gegevens zullen verzenden en ontvangen.

De standaardwaarde is "11".

sleutel "sleutelwaarde" val [1|2|3|4]

U kunt de WEP-sleutel opgeven wanneer u in hexadecimale waarden invoert.

Met een 64-bit WEP kunt u hexadecimalen van 10 cijfers gebruiken. Met een 128-bit WEP kunt u hexadecimalen van 26 cijfers gebruiken.

Er kunnen maximaal vier WEP-sleutels worden geregistreerd. Voer het te registreren cijfer in met "val".

Wanneer WEP wordt opgegeven per sleutel, wordt de WEP opgegeven per sleutelwoordgroep overschreven.

Om deze functie te gebruiken, stelt u hetzelfde sleutelnummer en dezelfde WEP-sleutel in voor alle poorten die gegevens naar elkaar versturen. Zet "0x" op de voorzijde van de WEP-sleutel.

U kunt de cijfers weglaten met "val". Het sleutelnummer wordt op 1 ingesteld wanneer deze weglatingen worden gemaakt. De standaardwaarde is blanco.

sleutelwoordgroep "phrase" val [1|2|3|4]

U kunt de WEP-sleutel opgeven wanneer u in ASCII invoert.

Met een 64-bit WEP kunt u hexadecimalen van 5 cijfers gebruiken. Met een 128-bit WEP kunt u hexadecimalen van 13 cijfers gebruiken.

Er kunnen maximaal vier WEP-sleutels worden geregistreerd. Voer het te registreren cijfer in met "val".

Wanneer een WEP per sleutelwoordgroep wordt opgegeven, wordt de WEP die per sleutel was opgegeven, overschreven.

Om deze functie te gebruiken, stelt u hetzelfde sleutelnummer en dezelfde WEP-sleutel in voor alle poorten die gegevens naar elkaar verzenden.

U kunt de cijfers weglaten met "val". Het sleutelnummer wordt ingesteld op 1 wanneer deze weglatingen worden gemaakt. De standaardwaarde is blanco.

encval [1|2|3|4]

U kunt opgeven welke van de vier WEP-sleutels wordt gebruikt voor pakketcodering. "1" wordt ingesteld als er geen cijfer wordt opgegeven.

wepauth {open|gedeeld}

U kunt een machtigingsmodus instellen wanneer u WEP gebruikt. De opgegeven waarde en gemachtigde modus zijn:

open: open systeem gemachtigd (standaard)

gedeeld: gemachtigde frequentie gedeelde sleutel

beveiliging {geen|wep|wpa}

U kunt de beveiligingsmodus opgeven.

geen : geen versleuteling (standaard)

wep: WEP-versleuteling

wpa: WPA-versleuteling

wpaenc {tkip|ccmp}

U kunt de WPA-coderingssleutel opgeven wanneer u WPA-versleuteling gebruikt.

tkip: TKIP

ccmp: CCMP (AES) (standaard)

wpaauth {wpapsk|wpa|wpa2psk|wpa2}

U kunt de WPA-machtigingsmodus opgeven wanneer u WPA-versleuteling gebruikt.

wpapsk: WPA-PSK-verificatie (standaard)

wpa: WPA-verificatie

wpa2psk: WPA2-PSK-verificatie

wpa2: WPA2-verificatie

psk "tekenreeks"

U kunt de vooraf gedeelde sleutel opgeven.

Bruikbare tekens: ASCII 0x20-0x7e (8 tot 63 bytes).

De standaardwaarde is blanco.

eap {tls|ttls|leap|peap} {chap|mschap|mschapv2|pap|md5|tls}

U kunt het EAP-verificatietype opgeven.

tls: EAP-TLS (standaard)

ttls: EAP-TTLS

leap: LEAP

peap: PEAP

chap, mschap, mschapv2, pap, md5 of tls zijn instellingen voor de fase 2-methode en moeten worden ingesteld wanneer EAP-TTLS of PEAP wordt gebruikt.

Voer deze instellingen niet in wanneer u andere EAP-verificatietypes gebruikt.

Als u EAP-TTLS selecteert, kunt u chap, mschap, mschapv2, pap of md5 selecteren.

Als u PEAP selecteert, kunt u mschapv2 of tls selecteren.

gebruikersnaam "tekenreeks"

U kunt de log-in gebruikersnaam voor de Radius-server opgeven.

Bruikbare tekens: ASCII 0x20-0x7e (31 bytes).

De standaardwaarde is blanco.

gebruikersnaam2 "tekenreeks"

U kunt de fase 2-gebruikersnaam voor EAP-TTLS/PEAP fase 2-verificatie opgeven.

Bruikbare tekens: ASCII 0x20-0x7e (31 bytes).

De standaardwaarde is blanco.

domein "tekenreeks"

U kunt de log-in domeinnaam voor de Radius-server opgeven.

De tekens die u kunt opgeven, zijn ASCII 0x20-0x7e (31 bytes), maar niet "@" of "\".

De standaardwaarde is blanco.

wachtwoord "tekenreeks"

U kunt de log-in voor de Radius-server opgeven.

Bruikbare tekens: ASCII 0x20-0x7e (128 bytes). De standaardwaarde is blanco.

srvcert {aan|uit}

U kunt het servercertificaat instellen. De standaardwaarde is "uit".

imca {aan|uit}

U kunt het certificaat inschakelen of uitschakelen wanneer de tussenliggende certificaatinstantie aanwezig is. De standaardwaarde is "uit".

srvid "tekenreeks"

U kunt de server-ID en het subdomein van de certificaatserver instellen.

Bruikbare tekens: ASCII 0x20-0x7e (128 bytes). De standaardwaarde is blanco.

Connectinfo

Hier verkrijgt u informatie over de verbinding.

claer {a elk commando|alles}

Hiermee zet u de geselecteerde instelling terug op zijn standaardwaarde.

Als u "alles" opgeeft, worden alle instellingen terug op hun standaardwaarde gezet.

miccheck {aan|uit}

U kunt de MIC-controlefunctie in- of uitschakelen.

De standaardinstelling is "Aan" (ingeschakeld).

Als u "uit" opgeeft, kunt u geen MIC-controles uitvoeren. We raden u aan om "Aan" op te geven voor de MIC-controlefunctie wanneer u dit apparaat gebruikt.