Koptekst overslaan
 

Groepsbestemmingen opgeven

Wanneer u meerdere bestemmingen in een groep programmeert, kunt u documenten naar alle bestemmingen in die groep sturen met slechts enkele toetsen.

Bestemmingen die in een groep zijn geprogrammeerd, worden aangegeven met een groepspictogram Schermafbeelding Bedieningspaneel.

Belangrijk

  • Programmeer groepen vooraf in de bestemmingslijst. Voor details over het programmeren van bestemmingen, zie “Adressen en gebruikers registreren voor fax-/scannerfuncties” in de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

  • Groepsbestemming kan alleen worden gebruikt voor Geheugenverzending; het kan niet worden gebruikt voor Directe verzending. Het apparaat schakelt automatisch over naar Geheugenverzending als u Groepsbestemming gebruikt.

  • Het totale aantal bestemmingen dat in meerdere groepen wordt geprogrammeerd mag niet groter zijn dan het maximum aantal bestemmingen dat u kunt opgeven voor een bestand. Zie "Maximum waarden".

1Druk op het tabblad voor het verzendingstype om over te schakelen naar fax/IP-Fax, Internetfax, e-mail of map als type verzending.

2Druk op de Bestemmingtoets waaronder de gewenste groep geprogrammeerd is.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

De bestemming is ingesteld en de Bestemmingtoets is gemarkeerd.

Om meer groepen te selecteren, herhaalt u stap 2.

3Druk op de toets [Start].

Opmerking

  • Om te zien welke bestemmingen in een groep zijn geregistreerd, drukt u de groepslijst af via Adresboek afdrukken: functie Bestemmingslijst onder Systeeminstellingen. Voor nadere details over de afdrukmethode, zie “Systeeminstellingen” in de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

  • Er wordt een bevestigingsbericht weergegeven als de bestemmingsgroep een adres bevat dat incompatibel is met het opgegeven type verzending. Druk op [Selecteer] om bestemmingen op te geven waarbij de nummers of adressen van het opgegeven type verzending zijn geregistreerd. Druk op [Annuleren] om de bestemming te wijzigen.

  • U kunt een of meer bestemmingen in de groep annuleren door op [Groepsbest. uitbr.] te drukken in [Modi controleren]. Vervolgens drukt u op het display stand-by op [Pijl-omhoog] en [Pijl-omlaag] om de gewenste bestemming op te geven en drukt u op de toets [Wis/Stop]. U kunt ook een verzending annuleren door op de gemarkeerde Bestemming-toets te drukken om de selectie hiervan ongedaan te maken.