Scantype

Wanneer het origineel foto's, illustraties of diagrammen bevat met complexe verlopende patronen of grijstinten, selecteert u het juiste scantype om de helderheid van de afbeelding te optimaliseren.

Tekst

Selecteer [Tekst] om originelen met zwart/wit-afbeeldingen met hoog contrast te verzenden. Gebruik deze instelling wanneer u alleen duidelijker leesbare tekst wilt verzenden, zelfs wanneer het origineel tekst en foto's bevat.

Tekst / Zeer fijn

Selecteer [Tekst / Zeer fijn] om originelen met zwart/wit-afbeeldingen met hoog contrast met een verbeterde resolutie te verzenden. De modus [Tekst] geeft prioriteit aan scansnelheid; de modus [Tekst / Line Art] geeft prioriteit aan scankwaliteit.

Tekst / Foto

Selecteer [Tekst / Foto] om een origineel te verzenden dat zowel een zwart/wit-afbeelding met hoog contrast, zoals tekst, als een halftoonafbeelding, zoals een foto bevat.

Foto

Selecteer [Foto] om een origineel te verzenden dat een halftoonafbeelding bevat, zoals een foto of een kleurenorigineel.

1Druk op [Scaninstellingen].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

2Controleer of [Scantype] is geselecteerd.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

3Selecteer het benodigde scantype en druk vervolgens op [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Opmerking

• Wanneer u [Tekst / Zeer fijn], [Tekst / Foto] of [Foto] selecteert, kan de verzending langer duren, dan wanneer [Tekst] is geselecteerd.

• Wanneer u een faxdocument verzendt met [Tekst / Zeer fijn], [Tekst / Foto] of [Foto] en de achtergrond van de ontvangen afbeelding vuil is, verlaagt u de dichtheidsinstelling en verzendt u de fax opnieuw. Voor nadere details over het instellen van de afbeeldingsdichtheid, zie "Belichting (contrast)".

• U kunt het scantype dat is geselecteerd meteen instellen wanneer het apparaat wordt ingeschakeld of de toets [Modi wissen] wordt ingedrukt. Zie "Standaardwaarden voor verzendfunctie instellen".

Verwante onderwerpen

JBIG-verzending