Boekje/tijdschrift

Hiermee worden twee of meer originelen in paginavolgorde gekopieerd.

Belangrijk

• U kunt de handinvoer niet gebruiken bij deze functie.

De volgende tabel laat de papierformaten zien van Boek 2-zijdig, wanneer u kopieert met een factor 100%:

Metrische versie

Voorbeeld van Boekje/Tijdschrift

Inch-versie

Voorbeeld van Boekje/Tijdschrift

Er zijn zes soorten Boekje/Tijdschrift.

1-zijdig Boekje

Maak kopieën op paginavolgorde voor een gevouwen boekje zoals getoond wordt.

Voorbeeld van Boekje/Tijdschrift

1. Naar links openmaken

2. Naar rechts openmaken

2-zijdig Boekje

Met deze functie kunt u tweezijdige originelen tot kopieën maken op paginavolgorde voor een gevouwen boekje zoals getoond wordt.

Voorbeeld van Boekje/Tijdschrift

1. Naar links openmaken

2. Naar rechts openmaken

1-zijdig Tijdschrift

Deze functie kopieert twee of meer originelen om kopieën te maken op paginavolgorde wanneer ze gevouwen en gestapeld worden.

Voorbeeld van Boekje/Tijdschrift

1. Naar links openmaken

2. Naar rechts openmaken

2-zijdig Tijdschrift

Deze functie kopieert twee of meer tweezijdige originelen om kopieën te maken op paginavolgorde wanneer ze gevouwen en gestapeld worden.

Voorbeeld van Boekje/Tijdschrift

1. Naar links openmaken

2. Naar rechts openmaken

Boek naar 2-zijdig

Deze functie kopieert een originele dubbelpagina op één vel met één pagina per zijde.

Voorbeeld van Boekje/Tijdschrift

Voor & Achter naar 2-zijdig

Met deze functie wordt elke originele dubbelpagina zonder aanpassingen op beide zijden van een vel papier gekopieerd.

Voorbeeld van Boekje/Tijdschrift

Hoe kopieën te vouwen en uit te vouwen voor het maken van een boekje.

Vouw een kopie langs de middellijn en maak hem open.

Voorbeeld van Boekje/Tijdschrift

1. Naar links openmaken

2. Naar rechts openmaken

Hoe kopieën te vouwen en uit te vouwen voor het maken van een tijdschrift.

Vouw en stapel kopieën om een tijdschrift te maken en maak open.

Voorbeeld van Boekje/Tijdschrift

1. Naar links openmaken

2. Naar rechts openmaken

1Druk op [Duplex/combi./reeks].

Schermafbeelding bedieningspaneel

2Druk op [Boek].

3Selecteer apart een boektype voor het origineel ([1-zijdig] of [2-zijdig]) en de kopie ([Boekje] of [Tijdschrift]) of selecteer een boektype van [Boek 2-zijdig] en [Vr&Acht 2-zijdig].

Schermafbeelding bedieningspaneel

Als u [2-zijdig] voor het origineel specificeert, of [Boek 2-zijdig], [Vr&Acht 2-zijdig], kunt u de richting van de originelen of kopieën specificeren.

4Kies het papierformaat.

5Druk op [OK].

Opmerking

• Als originelen op de glasplaat of in de ADF worden geplaatst en u gebruikt de Batchmodus, druk dan op de toets [Scherp] nadat alle originelen zijn gescand.

• Het apparaat stelt automatisch de reproductiefactor voor het papierformaat in.

• De standaardinstelling voor de richting van het Boek en Tijdschrift is [Links openen]. U kunt de standaardinstelling wijzigen onder Richting: Boek, Tijdschrift in Gebruikersinstellingen. Zie voor meer informatie "Bewerken".

• Het apparaat past de reproductieratio automatisch aan het papierformaat aan en kopieert de originelen gezamenlijk op het papier.

• De reproductiefactoren die het apparaat kan selecteren, liggen tussen 25-400%.

• Wanneer een berekende reproductiefactor onder het minimum ligt, wordt deze automatisch aangepast binnen het beschikbare bereik. Bij sommige reproductiefactoren kunnen echter gedeelten van de afbeelding niet gekopieerd worden.

• Als de richting van de originelen afwijkt van die van het kopieerpapier, draait het apparaat de afbeelding automatisch 90° om een goede kopie te kunnen maken.

• U kunt geen originelen kopiëren die afwijken in formaat en richting.

• Indien het aantal gescande originelen kleiner is dan een veelvoud van 4, dan blijft de laatst gekopieerde pagina leeg.

• In de modus Tijdschrift kan het even duren voordat de kopieën worden gemaakt nadat de originelen zijn gescand.

• Wanneer de optionele Booklet Finisher SR3000 (Type 1 en 2) is geïnstalleerd en u selecteert Nieten: Midden in de modus Tijdschrift, wordt het papier in het midden geniet en gevouwen en wordt het gevouwen afgeleverd.

• Wanneer de optionele boekjefinisher SR3020 (Type 3 en 4) is geïnstalleerd en u selecteert nieten in de modus Tijdschrift, wordt het papier in het midden geniet en gevouwen en wordt het gevouwen afgeleverd.