Gegevens opslaan in de Document Server

Gebruik van de Document Server maakt het voor u mogelijk documenten op de harde schijf van het apparaat op te slaan door ze met de kopieerfunctie in te lezen. U kunt ze dus later afdrukken na het toevoegen van de gewenste configuraties.

Belangrijk

• Bij het uitvallen van het apparaat kunnen gegevens verloren gaan. Van belangrijke gegevens die op de harde schijf staan, moet u een back-up maken. De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die optreedt als gevolg van het verlies van gegevens.

1Druk op [Bestand opslaan].

Schermafbeelding bedieningspaneel

2Voer een bestandsnaam, gebruikersnaam of wachtwoord in, indien nodig.

Schermafbeelding bedieningspaneel

3Druk op [OK].

4Plaats de originelen.

5Voer de scaninstellingen voor het origineel in.

6Druk op de toets [Start].

Hiermee worden gescande originelen in het geheugen geplaatst en wordt één set kopieën gemaakt.

Opmerking

• Om het scannen te onderbreken, drukt u op de toets [Wis/Stop]. Om een gepauzeerde scanopdracht te hervatten, drukt u op [Doorgaan] op het bevestigingsscherm. Om gescande afbeeldingen te wissen en de opdracht te annuleren, drukt u op [Stop]. De originelen die in de ADF zijn geplaatst, worden uitgestoten.

• Als een origineel op de glasplaat wordt geplaatst, moet op de toets [Scherp] worden gedrukt nadat alle originelen zijn gescand.

• Voor gegevens die zijn opgeslagen op de Documentserver, is door de fabrikant standaard ingesteld dat ze na 3 dagen (72 uur) verwijderd worden. U kunt de periode, waarna opgeslagen gegevens worden verwijderd, wijzigen onder Automatisch Verwijderen Bestanden bij Gebruikersinstellingen. Voor meer informatie over het wijzigen van instellingen zie "Systeeminstellingen", Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

• Om te controleren of het document is opgeslagen, drukt u op de toets [Document Server].

• Wanneer u nog een document wilt opslaan, doe dat dan nadat het kopiëren is beëindigd.

• Zie "Gebruik van de Document Server" voor meer informatie over de Document Server.

• Zie "Een opgeslagen document afdrukken" voor meer informatie over het afdrukken van opgeslagen documenten.

• Zie "Gegevens Opslaan" voor meer informatie over het instellen van de gebruikersnaam, de bestandsnaam en het wachtwoord.

• Afhankelijk van de beveiligingsinstelling, wordt mogelijk Toegang tot Privileges weergegeven in plaats van Gebruikersnaam. Raadpleeg de beheerder voor meer informatie over Toegang tot Privileges.

• Zie Over dit apparaat voor meer informatie over hoe u tekst kunt invoeren.