Automatisch verkleinen/vergroten

Het apparaat detecteert automatisch het originele formaat en selecteert vervolgens een geschikte reproductieverhouding gebaseerd op het papierformaat dat u heeft geselecteerd.

Voorbeelden van Automatisch Verkleinen/Vergroten

Belangrijk

• U kunt de handinvoer niet gebruiken bij deze functie.

• Als u een reproductieverhouding kiest nadat u op [Autom. verkl./vergr.] heeft gedrukt, wordt [Autom. verkl./vergr.] geannuleerd en kan de afbeelding niet automatisch gedraaid worden.

Dit is nuttig bij het kopiëren van verschillende formaten originelen op hetzelfde formaat papier.

Als de richting waarin het origineel is geplaatst afwijkt van die van het papier waarop u kopieert, draait het apparaat het origineel 90 graden en past het aan het kopieerpapier aan (Kopie draaien). Bijvoorbeeld, om A3 (11 × 17)Liggend originelen te verklienen naar A4 (81/2 × 11)Staand papier, selecteert u een papierlade die is gevuld met A4 (81/2 × 11)Staand papier, en drukt u vervolgens op [Automatisch verkleinen / vergroten]. De afbeelding wordt automatisch gedraaid.

Voorbeelden van Automatisch Verkleinen/Vergroten

Zie voor meer informatie over Kopie roteren het hoofdstuk "Kopie roteren".

De formaten en richtingen van het origineel die u met deze functie kunt gebruiken, zijn:

Type 1 en 2

Metrische versie

Locatie van het origineel

Origineelformaat en -richting

Glasplaat

A3Liggend, B4 JISLiggend, A4StaandLiggend, B5 JISStaandLiggend, 8 × 13Liggend

ADF

A3Liggend, B4 JISLiggend, A4StaandLiggend, B5 JISStaandLiggend, A5StaandLiggend, 11 × 17Liggend, 81/2 × 11StaandLiggend, 8 × 13Liggend, 8KLiggend, 16KStaandLiggend

Inch-versie

Locatie van het origineel

Origineelformaat en -richting

Glasplaat

11 × 17Liggend, 81/2 × 14Liggend, 81/2 × 11StaandLiggend

ADF

A3Liggend, A4StaandLiggend, 11 × 17Liggend, 81/2 × 14Liggend, 81/2 × 11StaandLiggend, 51/2 × 81/2StaandLiggend, 10 × 14Liggend, 71/4 × 101/2Liggend

Type 3 en 4

Metrische versie

Locatie van het origineel

Origineelformaat en -richting

Glasplaat

A3Liggend, B4 JISLiggend, A4StaandLiggend, B5 JISStaandLiggend, 8 × 13Liggend

ADF

A3Liggend, B4 JISLiggend, A4StaandLiggend, B5 JISStaandLiggend, A5StaandLiggend, B6 JISStaandLiggend, 11 × 17Liggend, 81/2 × 11StaandLiggend, 8 × 13Liggend, 8KLiggend, 16KStaandLiggend

Inch-versie

Locatie van het origineel

Origineelformaat en -richting

Glasplaat

11 × 17Liggend, 81/2 × 14Liggend, 81/2 × 11StaandLiggend

ADF

A3Liggend, A4StaandLiggend, 11 × 17Liggend, 81/2 × 14Liggend, 81/2 × 11StaandLiggend, 51/2 × 81/2StaandLiggend, 10 × 14Liggend, 71/4 × 101/2Liggend

1Druk op [Autom. verkl./vergr.].

Schermafbeelding bedieningspaneel

2Kies het papierformaat.

3Plaats de originelen en druk vervolgens op de toets [Start].

Opmerking

• U kunt originelen met verschillende formaten tegelijkertijd in de ADF plaatsen.

• Het apparaat selecteert reproductiefactoren tussen 25-400%.