Windows Terminal Service ortamında aşağıdaki sınırlamalar geçerlidir.
Bu sınırlamalar, Windows Terminal Service ya da MetaFrame içerisinde yer alır.
Windows Terminal Service
Windows Terminal Service ortamında, yazıcı sürücüsünün bazı işlevleri kullanılamaz. Windows Terminal Service'in kurulu olduğu bir ortamda Windows Terminal Service'in hiçbir fonksiyonu kullanılmasa bile yazıcı sürücüsünün bazı işlevleri kullanılamaz. Terminal Service'in Windows 2000 Server ailesinin bulunduğu bir bilgisayarda çalıştığı bir ortamda SmartDeviceMonitor for Client kurduğunuzda bunu kurulum modunu kullanarak kurduğunuzdan emin olun. Aşağıda, kurulum modunu kullanarak yapılan iki kurulum metodu verilmiştir:
SmartDeviceMonitor for Client uygulamasını kurmak için, [Denetim Masası]'ndaki [Program Ekle/Kaldır] seçeneğini kullanın.
MS-DOS komut satırına aşağıdaki komutu girin:
Kurulum modundan çıkmak için, aşağıdaki komutu MS-DOS komut satırına girin.
MetaFrame'in [İstemci yazıcılarını otm.-oluşturma] özelliği
[İstemci yazıcılarını otm.-oluşturma] özelliği ile, istemcinin yerel yazıcı verisinin MetaFrame sunucusuna kopyalanması yoluyla mantıksal bir yazıcı seçilebilir. İşiniz için kullanmadan önce bu işlevi ağ ortamınızda test etmenizi öneririz.
Ekipman ayrıldıktan sonra, isteğe bağlı ekipman ayarları sunucuda saklanmayacaktır. İsteğe bağlı ekipman ayarları istemci bilgisayar sunucuya her bağlandığında varsayılanlarına geri yüklenecektir.
Çok sayıda bit eşlem resmini yazdırırken ya da sunucuyu ISDN gibi dial-up üzerinden bir WAN ortamında kullanırken, veri transfer hızlarına bağlı olarak yazdırma mümkün olmayabilir ya da hatalar ortaya çıkabilir.
MetaFrame XP 1.0 veya daha yüksek sürümleri kullanırken, ortama bağlı olarak [Citrix Yönetimi Konsolu] altında [İstemci Yazıcı bant genişliği] ayarlarını yapmanızı öneririz.
Sunucuda bir yazdırma hatası olursa ve [İstemci yazıcıları otm.-oluşturma] içerisinde oluşturulan yazdırma işi veya bir yazıcı silinemediyse, aşağıdakilerin yapılmasını öneririz:
MetaFrame XP 1.0 SP1/FR1
Kayıt defterinde [Bitirilmemiş yazdırma işlerini sil] içerisinde ayarları yapın. Daha fazla bilgi için MetaFrame ile birlikte verilen Readme dosyasına bakın.
MetaFrame XP 1.0 FR2
Citrix Yönetim Konsolunun [Yazıcı Özellikleri Yönetimi] öğesi altında [Çıkışta bekleyen yazdırma işlerini sil] içerisindeki ayarları yapın.
MetaFrame'in [Yazıcı sürücüsü çoğaltma] özelliği
[Yazıcı sürücüsü çoğaltma] özelliğinin kullanımı, yazıcı sürücülerinin bir sunucu topluluğundaki bütün sunuculara yayılmasını sağlar. İşinizde kullanmadan önce, bu işlevi ağ ortamınızda test etmenizi öneririz.
Yazıcı sürücüleri düzgün kopyalanmadıysa, bunları doğrudan her sunucuya kurun.