Fejléc átugrása
KézikönyvekTartalomElőzőTovábbSúgó

Korlátozások

Windows Terminal Service környezetben a következő korlátozások vannak érvényben.

Ezek a korlátozások a Windows Terminal Service-be vagy a MetaFrame-be vannak beépítve.

Windows Terminal Service

Windows távoli elérés esetében bizonyos nyomtató-illesztőprogram funkciók nem használhatóak. Ha a Windows távoli elérés telepítve van, akkor bizonyos nyomtató-illesztőprogram funkciók akkor sem érhetők el, ha a távoli elérés éppen nincs használatban. Ha telepíti a SmartDeviceMonitor for Client programot olyan Windows NT Server 4.0 Terminal Server Edition vagy Windows 2000 Server operációs rendszerekre, melyeken a távoli elérés engedélyezve van, akkor ügyeljen, hogy a telepítés a telepítés üzemmódot használva történjen. A telepítés üzemmódot használva a következő két telepítési módszer különböztethető meg:

  1. Használja a [Programok hozzáadása/eltávolítása] lehetőséget a [Vezérlőpult]-on a SmartDeviceMonitor for Client telepítésére.

  2. Írja be a következő parancsot az MS-DOS parancssorba:

A telepítő módból való kilépéshez a következő parancsot írja be az MS-DOS parancssorba.

A MetaFrame [Kliensnyomtatók automatikus lérehozása] lehetősége

A [Kliensnyomtatók automatikus létrehozása] logikai nyomtatót tud kiválasztani oly módon, hogy az ügyfél helyi adatait a MetaFrame szerverre másolja. Mielőtt megkezdené aktuális munkák fogadását, javasolt a funkciók tesztelése az adott hálózati környezetben.

  • A kiegészítő berendezések beállításai a szerveren lesznek eltárolva, miután a készüléket lecsatlakoztatja. Az opcionális elemek beállításai a kliens számítógép minden egyes, a kiszolgálóra történő bejelentkezése alkalmával visszaállnak az alapértelmezett értékekre.

  • Ha több bittérképes képet nyomtat vagy WAN környezetben betárcsázós vonalon, például ISDN-en keresztül használ kiszolgálót, az adatátviteli sebességtől függően a nyomtatás letiltásra kerülhet vagy hiba történhet.

  • MetaFrame XP 1.0 és későbbi verziók használata során ajánlatos az adott környezetnek megfelelően beállítani a [Client Printer bandwidth] értéket, amely a [Citrix Management Console]-on található.

  • Ha nyomtatási hiba történik a szerveren és a nyomtatási munka, illetve a [Kliensnyomtatók automatikus létrehozása] nem törölhető, az alábbiak elvégzése ajánlott.

    • MetaFrame 1.8 SP3, MetaFrame XP 1.0 SP1/FR1

      Állítsa be a [Delete unfinished print jobs] beállításokat a rendszerleíró adatbázisban. További tájékoztatást a MetaFrame Readme fájljában találhat.

    • MetaFrame XP 1.0 FR2

      Állítsa be a [Delete pending print jobs at logout] beállítást a Citrix Management Console [Printer Properties Management] pontjában.

A MetaFrame [Nyomtatóvezérlő-többszörözés] lehetősége

A [Nyomtatóvezérlő-többszörözés] elosztja a nyomtatómeghajtót a szerverparkban található összes szerver között. Mielőtt megkezdené aktuális munkák fogadását, javasolt a funkció tesztelése az adott hálózati környezetben.

  • Ha a nyomtatóillesztők többszörözése nem megfelelő, ajánlatos közvetlenül telepíteni azokat minden egyes szerveren.