Vynechat záhlaví
PříručkyObsahPředchozíDalšíNápověda

Omezení

Následující omezení se týkají prostředí Terminal Service pod Windows.

Tato omezení jsou vytvořena ve Windows Terminal Service nebo MetaFrame.

Windows Terminal Service

V prostředí terminálové služby systému Windows nejsou dostupné některé funkce ovladače tiskárny. V prostředí, v němž je nainstalována terminálová služba systému Windows jsou některé funkce ovladače tiskárny nedostupné, i když žádná z funkcí terminálu není používána. Pokud instalujete aplikaci SmartDeviceMonitor for Client do prostředí, v němž běží terminálová služba na počítači se systémem Windows NT Server 4.0 Terminal Server Edition nebo Windows 2000, nainstalujte ji pomocí instalačního režimu. Dále jsou uvedeny dva způsoby instalace pomocí instalačního režimu:

  1. K instalaci aplikace SmartDeviceMonitor for Client použijte [Přidat nebo odebrat programy] v nabídce [Ovládací panely].

  2. Do příkazového řádku MS-DOS zadejte tento příkaz:

Pro ukončení instalačního režimu zadejte do příkazového řádku MS-DOS následující příkaz.

MetaFrame [Automaticky pracující klientské tiskárny]

Volbou [Automaticky pracující klientské tiskárny] mohou být vybírány logické tiskárny vytvořené kopírováním dat z místní tiskárny klienta na server MetaFrame. Doporučujeme, abyste tuto funkci před použitím při práci vyzkoušeli ve svém síťovém prostředí.

  • Nastavení pro doplňkové vybavení nebude po odpojení vybavení na serveru uloženo. Kdykoli se klientský počítač přihlásí na server, budou obnoveny výchozí hodnoty nastavení doplňkového vybavení.

  • Při tisku velkého množství bitmapových obrázků nebo při použití serveru v prostředí WAN přes telefonní linky (např. ISDN) může v závislosti na rychlosti přenosu dat dojít ke zrušení tisku nebo k výskytu chyb.

  • Při používání MetaFrame XP verze 1.0 a pozdější doporučujeme nakonfigurovat [Client Printer bandwidth] z [Citrix Management Console] podle prostředí.

  • Dojde-li k chybě tisku na serveru a není-li možné smazat tiskovou úlohu nebo tiskárnu vytvořenou v [Automaticky pracující klientské tiskárny], doporučujeme provést toto:

    • MetaFrame 1.8 SP3, MetaFrame XP 1.0 SP1/FR1

      Provést nastavení v [Odstranit nedokončené tiskové úlohy] v registru. Více informací viz soubor Readme dodaný s MetaFrame.

    • MetaFrame XP 1.0 FR2

      Proveďte nastavení v [Odstranit čekající tiskové úlohy při odhlášení] pod [Správa vlastností tiskárny] konzoly Citrix Management.

MetaFrame [Replikace ovladače tiskárny]

Funkce [Replikace ovladače tiskárny] je určena k distribuci ovladačů tiskáren na všech serverech v serverové farmě. Doporučujeme, abyste tuto funkci před použitím při práci vyzkoušeli ve svém síťovém prostředí.

  • Pokud nejsou ovladače tiskárny správně zkopírovány, doporučujeme je nainstalovat přímo na každý server.