dns

Brug kommandoen "dns", hvis du vil konfigurere eller have vist DNS-indstillingerne (Domain Name System).

Se indstillingerne

Følgende kommando viser de aktuelle DNS-indstillinger:

msh> dns

Konfiguration af IPv4 DNS-server

Følgende kommando aktiverer eller deaktiverer IPv4 DNS-serverens adresse:

msh> dns “ID” server “server address

Følgende kommando viser en konfiguration, hvor IP-adressen 192.168.15.16 bruges på en DNS 1-server:

msh> dns 1 server 192.168.15.16

• Du kan registrere IPv4 DNS-serveradressen.

• Du kan vælge et id-nummer mellem 1 og 3. Du kan vælge op til tre id-numre.

• Du kan ikke bruge "255.255.255.255" som DNS-serverens adresse.

Konfiguration af IPv6 DNS-server

Følgende kommando aktiverer eller deaktiverer IPv4 DNS-serverens adresse:

msh> dns “ID” server6 “server address

• Du kan registrere IPv6 DNS-serveradressen.

• Der kan vælges et id-nummer mellem 1 og 3. Du kan vælge op til 3 id.

Dynamisk indstilling af DNS-funktion

msh> dns “interface_name” ddns {on|off}

• Du kan indstille den dynamiske DNS-funktion til at være "aktiv" eller "inaktiv".

• {on} betyder "aktiv" og {off} betyder "inaktiv".

• wlan kan kun angives, hvis IEEE 802.11-interfacet er installeret.

Interfacenavn

Konfigureret interface

ether

Ethernet-interface

wlan

IEEE 802.11-interface

Angivelse af postoverlapning

msh> dns overlap {update|add}

• Du kan angive, hvilke funktioner der skal udføres, når poster overlapper hinanden.

• update: for at slette gamle poster og registrere nye poster.

• add: for at tilføje nye poster og gemme gamle poster.

• Når CNAME overlapper, ændres det altid, uanset hvilke indstillinger der er valgt.

CNAME-registrering

msh> dns cname {on|off}

• Du kan angive, om CNAME skal registreres.

• {on} betyder "aktiv" og {off} betyder "inaktiv".

• Det registrerede CNAME er standardnavnet, der begynder med rnp. CNAME kan ikke ændres.

Registrering af A-poster

msh> dns arecord {dhcp|own}

• dhcp: Du kan angive den metode, der skal bruges til registrering af en A-post, når den dynamiske DNS-funktion er aktiveret, og der bruges DHCP.

• own: til at registrere en A-post med printeren som DNS-klient.

Den DNS-serveradresse og det domænenavn, der allerede er angivet, bruges til registreringen.

Intervalindstillinger for opdatering af poster

msh> dns interval [1-255]

• Du kan angive, hvor lang tid der skal gå, før poster opdateres, når den dynamiske DNS-funktion bruges.

• Opdateringsintervallet angives på timebasis. Der kan indtastes mellem 1 og 255 timer.

• Standardindstillingen er 24 timer.

resolv.conf-visning

msh> dns resolv

Angiver protokollen, når der anmodes om navne under dobbeltstabling

msh> dns resolv protocol {ipv4|ipv6}

• Vises kun under dobbeltstabling.