Beperkingen

Onderstaande beperkingen gelden voor de Windows Terminal Service-omgeving.

Deze beperkingen zijn ingebouwd in Windows Terminal Service of MetaFrame.

Windows Terminal Service

Sommige printerstuurprogrammafuncties zijn niet beschikbaar in Windows Terminal Service. In een omgeving waarin Windows Terminal Service is geïnstalleerd zijn sommige functies niet beschikbaar, zelfs als geen enkele Windows Terminal Service-functie wordt gebruikt. Als u SmartDeviceMonitor for Client in een omgeving installeert waarin Terminal Service draait onder Windows NT Server 4.0 Terminal Server Edition of Windows 2000 Server, zorg er dan voor dat u de software via de installatiemodus installeert. Hieronder volgen de twee installatiemethodes die gebruik maken van de installatiemodus:

1. Gebruik [Programma's toevoegen/verwijderen] in [Configuratiescherm] om SmartDeviceMonitor for Client te installeren.

2. Voer de volgende opdracht in na de MS-DOS opdrachtprompt:

Om de installatiemodus af te sluiten, moet u de volgende opdracht na de MS-DOS opdrachtprompt invoeren.

MetaFrames [Automatisch aanmaken client printers]

Met [Automatisch aanmaken client printers] kunt u een logische printer selecteren die aangemaakt is door de gegevens van de lokale printer van de client te kopiëren naar de MetaFrame-server. Wij bevelen sterk aan deze functie in uw netwerkomgeving te testen, voordat u deze op feitelijk werk toepast.

• De instellingen voor optionele apparatuur worden niet in de server opgeslagen nadat de verbinding ermee is verbroken. Iedere keer wanneer u de clientcomputer aanmeldt bij de server, worden de instellingen voor de optionele apparatuur weer afgesteld op de standaardwaarden.

• Wanneer u grote hoeveelheden bitmap-afbeeldingen afdrukt of de server gebruikt in een WAN-omgeving met inbellijnen zoals ISDN, kan het afdrukken onmogelijk zijn of kan er een fout optreden. Dit hangt af van de snelheid van de gegevensoverdracht.

• Wanneer u MetaFrame XP 1.0 of een hogere versie gebruikt, raden wij u aan instellingen te maken in de [Client Printer bandbreedte] onder [Citrix Management Console] afhankelijk van de omgeving.

• Indien er een fout optreedt op de server en u kunt de afdruktaak of een printer die is aangemaakt in [Automatisch aanmaken client printers] niet verwijderen, ga dan als volgt te werk:

• MetaFrame 1.8 SP3, MetaFrame XP 1.0 SP1/FR1

Maak instellingen in [Verwijderen van afgebroken afdruktaken] in het systeemregister. Voor meer informatie, zie het Readme-bestand dat is meegeleverd bij MetaFrame.

• MetaFrame XP 1.0 FR2

Maak instellingen in [Verwijderen van afdruktaken in de wachtrij tijdens het afmelden] onder [Beheer Printereigenschappen] van Citrix Management Console.

MetaFrame's [Printerstuurprogramma replicatie]

Met [Printerstuurprogramma replicatie] kunnen printerstuurprogramma's worden verdeeld over alle servers van een servergemeenschap. Wij bevelen sterk aan deze functie in uw netwerkomgeving te testen, voordat u deze op feitelijk werk toepast.

• Indien de printerstuurprogramma's niet correct zijn gekopieerd, kunt u ze beter direct op iedere server installeren.