In andere gevallen

Voeg het IP-adres en de hostnaam van de netwerkprinter toe aan het host-bestand op de voor het afdrukken gebruikte computer. Manieren van toevoegen verschillen afhankelijk van het besturingssysteem.

Windows 95/98/Me

1. Kopieer \WINDOWS\HOSTS.SAM naar dezelfde directory en noem het "HOSTS" zonder extensie.

2. Open het "\WINDOWS\HOSTS" bestand dat is aangemaakt, met bijv. kladblokbestanden.

3. Voeg aan het hosts-bestand een IP-adres en hostnaam toe met het volgende formaat:

192.168.15.16  host  # NP

"192.168.15.16" is het IP-adres, "host" is de hostnaam van de printer, en "#NP" wordt vervangen door opmerkingen. Voeg een spatie of tab in tussen "192.168.15.16" en "host", tussen "host" resp. "#NP", waarbij voor dit formaat één regel wordt gebruikt.

4. Het bestand opslaan.

Windows 2000/XP/Vista, Windows Server 2003, Windows NT 4.0

1. Open het hosts-bestand bijv. met memoblokbestanden.

Het hosts-bestand bevindt zich in de volgend map:

\WINNT\SYSTEM32\DRIVERS\ETC\HOSTS

"\WINNT" is de directory van de installatiebestemming voor Windows 2000/XP, Windows Server 2003, en Windows NT 4.0.

2. Voeg aan het hosts-bestand een IPv4- of IPv6-adres en hostnaam toe met het volgende formaat:

192.168.15.16  host  # NP

"192.168.15.16" is het IP-adres, "host" is de hostnaam van de printer, en "#NP" wordt vervangen door opmerkingen. Voeg een spatie of tab in tussen "192.168.15.16" en "host", tussen "host" resp. "#NP", waarbij voor dit formaat één regel wordt gebruikt.

2001:DB::100 host # NP

"2001:DB::100" is het IPv6-adres, "host" is de hostnaam van de printer, en "#NP" wordt vervangen door opmerkingen.Voeg een spatie of tab in tussen "2001:DB::100" en "host", tussen "host" resp. "#NP", waarbij voor dit formaat één regel wordt gebruikt.

3. Het bestand opslaan.