wiconfig

Gebruik de opdracht "wiconfig" om de IEEE 802.11-instellingen uit te voeren.

De instellingen bekijken

msh> wiconfig

De IEEE 802.11-instellingen bekijken

msh> wiconfig cardinfo

• Als IEEE 802.11 niet correct werkt, wordt de informatie niet weergegeven.

Configuratie

msh> wiconfig “parameter

Parameter

Geconfigureerde waarde

modus {ap|802.11adhoc}

U kunt de infrastructuurmodus (ap) of de 802.11 Ad hoc modus (802.11adhoc) instellen.

Standaard is de infrastructuurmodus.

ssid "ID-waarde"

U kunt voor de SSID instellingen maken in de infrastructuurmodus. De tekens die u kunt invoeren in de SSID-string zijn ASCII 0x20-0x7e (32 bytes). Als u geen tekenstring specificeert, verbindt het apparaat met het dichtstbijzijnde toegangspunt.

De standaard SSID is leeg.

Kanaalfrequentie "kanaalnr."

In de 802.11 ad hoc modus kunt u een kanaal kiezen tussen 1 en 14, of 36, 40, 44 of 48.

Controleer of voor alle poorten die gegevens versturen en ontvangen hetzelfde kanaal wordt ingesteld.

De standaardwaarde is "11".

sleutel "sleutelwaarde" val [1|2|3|4]

U kunt de WEP-sleutel specificeren wanneer u invoert in hexadecimaal.

Bij 64-bits WEP kunt u 10-cijferige hexadecimalen gebruiken. Bij 128-bits WEP kunt u 26-cijferige hexadecimalen gebruiken.

Er kunnen maximaal vier WEP-sleutels geregistreerd worden. Specificeer het nummer dat geregistreerd moet worden met "val".

Als er een WEP per sleutel wordt gespecificeerd, wordt de per sleutelfrase gespecificeerde WEP overschreven.

Voor gebruik van deze functie moet u hetzelfde sleutelnummer en dezelfde WEP-sleutel instellen voor alle poorten waartussen gegevensoverdracht bestaat. Zet "0x" op de voorkant van de WEP-sleutel.

Er kunnen nummers weggelaten worden met "val". Het sleutelnummer wordt bij het verrichten van deze weglatingen ingesteld op 1. Leeg is standaard.

sleutelregel "regel" val [1|2|3|4]

U kunt de WEP-sleutel specificeren wanneer u invoert in ASCII.

Bij 64-bits WEP kunt u 5-cijferige hexadecimalen gebruiken. Bij 128-bits WEP kunt u 13-cijferige hexadecimalen gebruiken.

Er kunnen maximaal vier WEP-sleutels geregistreerd worden. Specificeer het nummer dat geregistreerd moet worden met "val".

Als er een WEP per sleutelfrase wordt gespecificeerd, wordt de per sleutel gespecificeerde WEP overschreven.

Voor gebruik van deze functie moet u hetzelfde sleutelnummer en dezelfde WEP-sleutel instellen voor alle poorten waartussen gegevensoverdracht bestaat.

Er kunnen nummers weggelaten worden met "val". Het sleutelnummer wordt bij het verrichten van deze weglatingen ingesteld op 1. Leeg is standaard.

encval [1|2|3|4]

U kunt specificeren welk van de vier WEP-sleutels wordt gebruikt voor de codering. "1" wordt ingesteld wanneer een nummer niet gespecificeerd is.

wepauth {open|gedeeld}

U kunt bij gebruik van WEP een verificatiemodus instellen. De gespecificeerde waarde en verificatiemodus zijn als volgt:

openen: systeem openen met autorisatie (standaard)

gedeeld: gedeelde sleutel authorized rate

beveiliging {geen|wep|wpa}

U kunt de beveiligingsmodus specificeren.

geen: geen codering (standaard)

wep: WEP-codering

wpa: WPA-codering

wpaenc {tkip|ccmp}

Wanneer u WPA-codering gebruikt, kunt u de WPA-sleutel specificeren.

tkip: TKIP

ccmp: CCMP (AES) (standaard)

wpaauth {wpapsk|wpa|wpa2psk|wpa2}

Wanneer u WPA-codering gebruikt, kunt u de WPA-verificatiemodus specificeren.

wpapsk: WPA-PSK-verificatie (standaard)

wpa: WPA-verificatie

wpa2psk: WPA-PSK-verificatie

wpa2: WPA2-verificatie

psk "tekenstring"

U kunt de vooraf gedeelde sleutel specificeren.

De te gebruiken tekens zijn ASCII 0x20-0x7e (8 tot 63 bytes).

Leeg is standaard.

eap {tls|ttls|leap|peap} {chap|mschap|mschapv2|pap|md5|tls}

U kunt het EAP-verificatietype specificeren.

tls: EAP-TLS (standaard)

ttls: EAP-TTLS

leap: LEAP

peap: PEAP

chap, mschap, mschapv2, pap, md5, of tls zijn instellingen voor de fase 2 methode en moeten worden ingesteld bij gebruik van EAP-TTLS of PEAP.

Gebruik deze instellingen niet wanneer u andere EAP-verificatietypen gebruikt.

Als u EAP-TTLS selecteert, kunt u chap, mschap, mschapv2, pap en md5 gebruiken.

Als u PEAP selecteert, kunt u mschapv2 en tls gebruiken.

gebruikersnaam "tekenstring"

U kunt de gebruikersnaam voor aanmelding bij de Radius-server specificeren.

Bruikbare tekens: ASCII 0x20-0x7e (31 bytes).

Leeg is standaard.

gebruikersnaam2 "tekenstring"

U kunt de gebruikersnaam voor de Fase 2-verificatie van EAP-TTLS/PEAP specificeren.

Bruikbare tekens: ASCII 0x20-0x7e (31 bytes).

Leeg is standaard.

domein "tekenstring"

U kunt de domeinnaam voor aanmelding bij de Radius-server specificeren.

De te gebruiken tekens zijn ASCII 0x20-0x7e (31 bytes), behalve "@" of "\".

Leeg is standaard.

wachtwoord "tekenstring"

U kunt het wachtwoord voor aanmelding bij de Radius-server specificeren.

Bruikbare tekens: ASCII 0x20-0x7e (128 bytes). Standaard is leeg.

srvcert {aan|uit}

U kunt het servercertificaat instellen. Standaard is "uit".

imca {aan|uit}

U kunt het certificaat in- of uitschakelen wanneer de bemiddelende certificaatinstantie aanwezig is. De standaardwaarde is "uit".

srvid "tekenstring"

U kunt de server-ID en het subdomein van de certificaatserver instellen.

Bruikbare tekens: ASCII 0x20-0x7e (128 bytes). Standaard is leeg.

connectinfo

Geeft verbindingsinformatie.

claer {enkele opdracht|alle}

Zet de geselecteerde instelling terug op de standaardwaarde.

Als u "alle" specificeert, worden alle instellingen teruggezet naar de standaardwaarden.

miccheck {aan|uit}

U kunt de MIC controlefunctie in- of uitschakelen.

Standaardwaarde is "aan" (ingeschakeld).

Wanneer u "Uit" selecteert, kunt u geen MIC-controles uitvoeren. Aanbevolen is "Aan" te specificeren voor de MIC-controlefunctie wanneer u dit apparaat gebruikt.