snmp

Gebruik de opdracht "SNMP" om de SNMP-configuratie-instellingen zoals de gemeenschapsnaam weer te geven en te bewerken.

De instellingen bekijken

msh> snmp

• Standaardtoegangsinstellingen 1 zijn als volgt:

Gemeenschapsnaam:public

IPv4-adres: 0.0.0.0

IPv6-adres: ::

IPX-adres: 00000000:000000000000

Type toegang: alleen-lezen

Actief protocol: IPv4/IPv6/IPX

• Standaardtoegangsinstellingen 2 is als volgt:

Gemeenschapsnaam:admin

IPv4-adres: 0.0.0.0

IPv6-adres: ::

IPX-adres: 00000000:000000000000

Type toegang: lezen-schrijven

Actief protocol: IPv4/IPv6/IPX

• Als er "-p" wordt toegevoegd, kunt u de instellingen één voor één bekijken.

• Om de huidige gemeenschap weer te geven, moet u het registratienummer ervan specificeren.

Weergeven

msh> snmp ?

Configuratie gemeenschapsnaam

msh> snmp “number” name “community_name”

• U kunt tien SNMP-toegangsinstellingen, genummerd van 1-10, configureren.

• Er is geen toegang tot de printer vanaf SmartDeviceMonitor for Admin of SmartDeviceMonitor for Client wanneer "public" niet geregistreerd is met nummers tussen 1-10. Wanneer de gemeenschapsnaam gewijzigd moet worden, gebruik SmartDeviceMonitor for Admin en het SNMP-installatieprogramma om te beantwoorden aan de printerinstellingen.

• De ingevoerde gemeenschapsnaam mag maximaal 15 tekens lang zijn.

Een gemeenschapsnaam verwijderen

msh> snmp “number” clear name

Configuratie toegangstype

msh> snmp “number” type “access_type

Toegangstype

Toegangstype dat is toegestaan

nee

niet toegankelijk

lezen

Alleen lezen

schrijven

lezen en schrijven

trap

De gebruiker wordt gewaarschuwd bij trap-berichten.

Configuratie van protocollen

Gebruik de volgende opdracht om protocollen in te stellen op "actief" of "inactief": als u een protocol als "inactief" instelt, worden alle toegangsinstellingen voor dat protocol uitgeschakeld.

msh> snmp {ipv4|ipv6|ipx} {on|off}

• Specificeer "IPv4" voor IPv4, "IPv6" voor IPv6 of "ipx" voor IPX/SPX.

• {aan} betekent "actief" en {uit} betekent "inactief".

• Het is niet mogelijk om alle protocollen tegelijk uit te schakelen.

Configuratie van het protocol voor elk registratienummer

msh> snmp “number” active {ipv4|ipv6|ipx} {on|off}

• Gebruik om het protocol of de toeganginstellingen te wijzigen de volgende opdracht. Als u echter een protocol heeft uitgeschakeld met bovenstaande opdracht, dan heeft de inschakeling hier geen effect.

Configuratie van de toegang

msh> snmp “number” {ipv4|ipv6|ipx} “address

• U kunt in overeenstemming met de gebruikte protocollen, een hostadres configureren.

• De netwerkinterfacekaart accepteert alleen verzoeken van hosts die een IPv4-, IPv6- of IPX-adres bezitten van het toegangstype "alleen lezen" of "lezen-schrijven". Voer "0" in, zodat de netwerkinterfacekaart verzoeken accepteert van elke host zonder dat daarvoor een spciaal type toegang nodig is.

• Voer een hostadres in waaraan informatie van het toegangstype "trap" wordt geleverd.

• Om IPv4 of IPv6 te selecteren voert u "IPv4" of "IPv6" in, gevolgd door een spatie en dan het IPv4- of IPv6-adres.

• Om IPX/SPX op te geven typt u "ipx" gevolgd door een spatie, het IPX-adres gevolgd door een decimaal en vervolgens het MAC-adres van de netwerkinterfacekaart.

Configuratie sysLocation

msh> snmp location

Verwijderen sysLocation

msh> snmp clear location

Instelling sysContact

msh> snmp contact

Verwijderen sysContact

msh> snmp clear contact

Configuratie SNMP v1v2-functie

msh> snmp v1v2 {on|off}

Configuratie SNMP v3 functie

msh> snmp v3 {on|off}

• Specificeer "aan" om in te schakelen en "uit" om uit te schakelen.

Configuratie SNMP TRAP

msh> snmp trap{v1|v2|v3} {on|off}

• Specificeer "aan" om in te schakelen en "uit" om uit te schakelen.

Configuratie authorisatie remote configuratie

msh> snmp remote {on|off}

• Specificeer "aan" voor het inschakelen en "uit" voor het uitschakelen van de instelling SNMP v1v2.

Weergave configuratie SNMP v3 TRAP

msh> snmp v3trap

msh> snmp v3trap [1-5]

• Als er een nummer van 1 tot 5 wordt ingevoerd, worden er instellingen weergegeven voor alleen dat nummer.

Configureren van een verzendadres voor SNMP v3 TRAP

msh> snmp v3trap [1-5] {ipv4|ipv6|ipx} “address”

Configureren van een verzendprotocol voor SNMP v3 TRAP

msh> snmp v3trap [1-5] active {ipv4|ipv6|ipx} {on|off}

Configureren van een gebruikersaccount voor SNMP v3 TRAP

msh> snmp v3trap [1-5] account “account_name”

• Voer een accountnaam in, waarbij u maximaal 32 alfanumerieke tekens gebruikt.

Een SNMP v3 TRAP gebruikersaccount verwijderen

msh> snmp v3trap [1-5] clear account

Een SNMP v3 encryptie-algorithme configureren

msh> snmp v3auth {md5|sha1}

SNMP v3 encryptie configureren

msh> snmp v3priv {auto|on}

• Stel "auto" in voor automatische coderingsconfiguratie.

• Wanneer u "aan" selecteert, wordt communicatie met platte tekst onmogelijk - alleen gecodeerde communicatie is nog mogelijk.