dhcp6

Gebruik de opdracht "dhcp6" om de DHCPv6-instellingen te configureren of weer te geven.

De instellingen bekijken

Met de volgende opdracht worden de huidige DNS-instellingen weergegeven.

msh> dhcp6

DHCPv6-lite configuratie en weergave

msh> dhcp6 “interface_name” lite {on|off}

Tonen en specificeren adresselectie van de DNS-server (verkregen van de dhcpv6-server/gebruiker gespecificeerde waarde)

msh> dhcp6 dnsaddr {dhco|static}

DUID(DHCP unieke ID) verwijdering en weergave

msh> dhcp6 duid clear

Tonen en specificeren van de benodigde tijd om de parameter verkregen van dhcpv6 opnieuw te verkrijgen

msh> dhcp6 ooption lifetime [0-65535]

• Het kan worden ingevoerd tussen 0 en 65535 minuten.

• De standaardwaarde is 60 minuten

• Als u "0" specificeert, kunt u de waarde niet opnieuw verkrijgen.