bonjour (rendezvous)

Gebruik de opdracht "bonjour(rendezvous)" om bonjour (rendezvous)-gerelateerde instellingen weer te geven.

De instellingen bekijken

De Bonjour-instellingen worden weergegeven.

msh> bonjour

Instelling naam Bonjour-service

U kunt de naam van de Bonjour-service specificeren.

msh> bonjour cname “computer name

• Een computernaam mag maximaal 63 tekens lang zijn.

• Als u geen tekenreeks specificeert, wordt de huidige instelling weergegeven.

Instelling informatie Bonjour-installatielocatie

U kunt informatie invoeren over de locatie waar de printer geïnstalleerd is.

msh> bonjour location “location

• De informatie over de locatie mag maximaal 32 tekens lang zijn.

• Als u geen tekenreeks specificeert, wordt de huidige instelling weergegeven.

Instellen van de prioriteitsvolgorde voor elk protocol

• msh> bonjour diprint [0-99]

• msh> bonjour lpr [0-99]

• msh> bonjour ipp [0-99]

U kunt de prioriteitsvolgorde specificeren voor "diprint", "lpr" en "ipp". Een kleiner getal geeft een hogere prioriteit aan.

IP TTL instelling

msh> bonjour ip ttl [1-255]

U kunt de IP TTL specificeren (het aantal routers dat een pakket kan doorlopen).

• Standaardwaarde is 255.

Resetten van de computernaam en de locatie-informatie

U kunt de computernaam en de locatie-informatie resetten.

msh> bonjour clear {cname|location}

• cname: Stel de computernaam opnieuw in. De standaard computernaam wordt weergegeven als de computer opnieuw wordt gestart.

• locatie: zet de locatie-informatie terug. De vorige locatie-informatie wordt verwijderd.

Interface configuratie

msh> bonjour linklocal “interface_name”

• Als u geen interface specificeert, wordt de Ethernet-interface automatisch geselecteerd.

• Als er veel typen interfaces geïnstalleerd zijn, moet u de interface configureren die met linklocal-adres communiceert.

• Als u geen interface specificeert, wordt de Ethernet-interface automatisch geselecteerd.

• wlan kan alleen worden gespecificeerd als de IEEE 802.11-interface geïnstalleerd is.

Interface

Geconfigureerde interface

ether

Ethernet-interface

wlan

IEEE 802.11 interface

Instelling IPP-SSL afdrukken

msh> bonjour ippport {ipp|ssl}

• Als IPP-SSL afdrukken op ssl wordt gezet, verschijnt het IPP-poortnummer als 443 en kan IPP-SSL afdrukken veiliger uitgevoerd worden.

• Als IPP-SSL afdrukken op ipp wordt gezet, verschijnt het IPP-poortnummer als 631. Poort 631 is de poort voor normaal IPP afdrukken.