Üstbilgiyi atla
KılavuzlarİçindekilerÖncekiSonrakiYardım

Sınırlamalar

Windows Terminal Hizmeti ortamında aşağıdaki sınırlamalar geçerlidir.

Bu sınırlamalar Windows Terminal Hizmeti veya MetaFrame'de dahili olarak bulunur.

Windows Terminal Hizmeti

Windows Terminal Hizmetleri ortamında yazıcı sürücüsü işlevlerininin bazıları bulunmaz. Windows Terminal Hizmetleri'nin kurulu olduğu bir ortamda Windows Terminal Hizmetleri'nin herhangi bir işlevi kullanılmasa bile, yazıcı sürücüsü işlevlerinin bazıları bulunmaz. Windows NT Server 4.0 Terminal Server Edition ya da Windows 2000 Server ailesinin bilgisayarında çalışan bir Windows Terminal Hizmetleri ortamında SmartDeviceMonitor for Client kurarsanız, bunu kur modunu kullanarak kurduğunuzdan emin olun. Aşağıda kur modu kullanılarak yapılan iki kurulum yöntemi bulunur:

  1. SmartDeviceMonitor for Client'ı kurmak için [Denetim Masası]'nda [Program Ekle/Kaldır]'ı kullanın.

  2. MS-OS komut isteminde aşağıdaki komutu girin:

Kurma modundan çıkmak için MS-DOS komut istemine aşağıdaki komutu girin.

MetaFrame'in [Auto-creating client printers]

[Auto-creating client printers]'ı kullanarak istemcinin yazıcı verileri MetaFrame sunucusuna kopyalanarak oluşturulan mantıksal bir yazıcı seçilebilir. İşinizde kullanmadan önce bu işlevi kesinlikle ağınızda test etmenizi öneririz.

  • Cihazın bağlantısı kesildikten sonra isteğe bağlı cihaz ayarları sunucuda saklanmaz. İstemci bilgisayar sunucuya her oturum açtığında isteğe bağlı ekipman ayarları varsayılan ayarlarına geri yüklenecektir.

  • Yüksek miktarda bitmap resmi yazdırırken veya sunucuyu ISDN gibi çevirmeli hatlar üzerinden WAN ortamında kullanırken, veri aktarım hızlarına bağlı olarak yazdırma işlemi mümkün olmayabilir veya hatalar oluşabilir.

  • MetaFrame XP 1.0 veya daha yüksek sürümlerini kullanırken ortama göre [Citrix Management Console] altında [Client Printer bandwidth]'de ayar yapmanızı öneriyoruz.

  • Sunucuda bir yazdırma hatası oluşursa ve yazdırma işi veya [Auto-creating client printers]'ta oluşturulan yazıcı silinemezse aşağıdakini yapmanızı öneririz:

    • MetaFrame 1.8 SP3, MetaFrame XP 1.0 SP1/FR1

      Kayıt defterinde [Delete unfinished print jobs] içinde ayarları yapın. Ayrıntılı bilgi için MetaFrame ile birlikte sunulan Readme dosyasına bakın.

    • MetaFrame XP 1.0 FR2

      Citrix Management Console'un [Printer Properties Management] bölümü altında [Delete pending print jobs at logout] içinde ayarları yapın.

MetaFrame'in [Printer driver replication]

[Printer driver replication] kullanılarak yazıcı sürücüleri bir sunucu kümesindeki tüm sunuculara dağıtılabilir. İşinizde kullanmadan önce bu işlevi kesinlikle ağ ortamınızda test etmenizi öneririz.

  • Yazıcı sürücüleri doğru kopyalanmamışsa bunları her sunucuya doğrudan yükleyin.