Turvallisuusohjeita

Seuraavia kohtia tulee noudattaa laitetta käytettäessä.

VAROITUS

• Älä sijoita laitetta herkästi syttyvien nesteiden, kaasujen tai aerosolien läheisyyteen. Ne voivat aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun.

TÄRKEÄÄ

• Irrota sähköjohto pistorasiasta, ennen kuin alat siirtää laitetta. Kun siirrät laitetta varmista, ettei sähköjohto jää laitteen alle, sillä johto voi vaurioitua.

Tärkeää

• Älä katkaise virtaa, kun käyttökytkimen merkkivalo palaa tai vilkkuu. Jos teet niin, kiintolevy voi vahingoittua.

• Varmista ennen virtajohdon irrottamista tai virran katkaisemista , että näytöllä näkyvä jäljellä olevan muistin määrä on 100 %. Katso "Virran kytkentä päälle/pois".

• Älä koske lämpöyksikköön tai sitä ympäröiviin alueisiin. Ne kuumenevat.

• Kun on skannattu paljon alkuperäisiä, valotuslasi saattaa tuntua lämpimältä. Se ei ole merkki viasta.

• Tuuletusaukkojen ympäristö voi tuntua lämpimältä. Lämpö johtuu poistoilmasta, eikä kyseessä ole toimintahäiriö.

• Jos ympäristön lämpötila on korkea, sisäinen jäähdytyspuhallin pitää ääntä koneen ollessa valmiustilassa. Ääni ei ole merkki häiriöstä. Älä katkaise laitteesta virtaa.

• Kun käytät tätä laitetta pitkään pienessä tilassa, jossa on huono ilmanvaihto, voit havaita outoa hajua. Työpisteen miellyttävyyden varmistamiseksi suosittelemme, että siihen järjestetään hyvä tuuletus.

• Jos laite siirretään kylmästä paikasta kuumaan paikkaan, sen sisälle saattaa tiivistyä vettä. Älä käytä laitetta siirtämisen jälkeen ainakaan tuntiin. Laite vaatii tämän ajan sopeutuakseen uusiin olosuhteisiin.

• Laitteeseen tulee toimintahäiriöitä, jos lämpötila sen sisällä nousee liian korkeaksi. Älä tuki ilmanotto- ja ilmanpoistoaukkoja.

• Älä katkaise laitteesta virtaa käyttökytkimestä, kun laite on toiminnassa. Katso "Virran kytkentä päälle/pois".

• Älä avaa laitteen kansia, kun laite on toiminnassa. Avaaminen voi aiheuttaa paperin juuttumisen.

• Älä siirrä tai kallista laitetta, kun siihen on kytketty virta käyttökytkimestä.

• Varo, ettei paperiliittimiä, niittejä tai muita pieniä metalliesineitä putoa tai jää jumiin laitteen sisälle.

• Suojele laitetta iskuilta sen ollessa käynnissä (älä esimerkiksi järjestele papereita laitteen päällä).

• Hyvin kuumassa ja kosteassa ympäristössä ohjauspaneelin takaosan tuuletusaukosta saattaa tulla höyryä tulostuksen aikana. Höyry johtuu paperin kosteudesta, eikä se ole merkki häiriöstä.

• Jos laitteen sisälle tiivistyy vettä lämpötilavaihtelun vuoksi, laite ei ehkä tulosta oikein. Tämän voi estää lisävarusteena saatavalla kosteutta poistavalla lämmittimellä.

• Laita muistiin laitteeseen tallennetut asetukset siltä varalta, että ne katoavat onnettomuuden tai toimintahäiriön vuoksi.

• Valmistaja ei vastaa vahingoista tai tietojen häviämisestä, jotka ovat seurausta laitteen rikkoutumisesta, asetusten katoamisesta tai laitteen käytöstä.

Liittyvät aiheet

Värikopioiden säilyttäminen