ENERGY STAR -ohjelma

ENERGY STAR® -ohjelman vaatimukset kuvantamislaitteille.

kuva

Kuvantamislaitteita koskevan ENERGY STAR® -ohjelman tarkoitus on rohkaista säästämään energiaa kehittämällä ja valmistamalla energiaa säästäviä tietokoneita ja muita toimistolaitteita.

Ohjelma tukee sellaisten tuotteiden kehittämistä ja levittämistä, joissa on energiansäästötoimintoja.

Se on avoin ohjelma, johon valmistajat osallistuvat vapaaehtoisesti.

Kohteena olevat tuotteet ovat tietokoneita, näyttöjä, tulostimia, fakseja, kopiokoneita, skannereita ja monitoimilaitteita. Energy Star -standardit ja -logot ovat kaikkialla yhteneväisiä.

Virransäästötila

Laite siirtyy virransäästötilaan automaattisesti 15 minuutin kuluttua viimeisen kopioinnin tai tulostustyön päättymisestä. Faksin vastaanottaminen ja tulostus on mahdollista virransäästötilassa, mutta ennen kopiointia on painettava [Energian säästö]-näppäintä.

Pois päältä (malleissa, joissa on vain kopiointitoiminto)

Enenrgian säästämiseksi laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä 30 minuuttia viimeisen kopioinnin tai tulostustyön päättymisen jälkeen. Tässä käyttöoppaassa sitä kutsutaan automaattiseksi virrankatkaisutilaksi. Ennen kopiointia on painettava käyttökytkintä.

Lepotila (faksi, tulostin tai skanneri asennettuna)

Jos yksikköön on asennettu faksi, tulostin tai skanneri, laite alentaa virrankulutusta entisestään 30 minuuttia sen jälkeen, kun se on siirtynyt virransäästötilaan. Faksien vastaanottaminen tai tulostus on mahdollista lepotilassa, mutta ennen kopiointia on painettava käyttökytkintä.

Kaksipuoleinen kopiointi

Suosittelemme kaksipuoleistoimintoa. Se rasittaa ympäristöä vähemmän. Näissä laitteissa kaksipuoleistoiminnon (yksipuoliset alkuperäiset kaksipuoleiset kopiot) voi valita asetukseksi, kun on painettu käyttökytkintä tai [Tyhjennä valinnat]-näppäintä, tai laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.

Liittyvät aiheet

Tekniset tiedot
Kierrätyspaperi