Bu bölümde toner ekleme ve toner depolamanın nasıl yapılacağı anlatılır.
![]()
Kullanılmış toner ya da toner şişelerini yakmayın. Toner tozu açık aleve maruz kaldığında tutuşabilir. Kullanılmış toner kaplarını yasal düzenlemelere uygun olarak atın.
![]()
Toneri (kullanılmış ya da kullanılmamış) ve toner şişelerini çocukların erişemeyeceği yerde saklayın.
![]()
Toner ya da kullanılmış toneri solursanız, bol suyla gargara yapın ve açık havaya çıkın. Gerekirse bir doktora başvurun.
![]()
Toner ya da kullanılmış toner gözlerinize kaçarsa, bol suyla hemen temizleyin. Gerekirse doktorunuza başvurun.
![]()
Toner ya da kullanılmış toner yutulursa, bol su içerek seyreltin. Gerekirse doktorunuza danışın.
![]()
Toner değiştiriken ya da sıkışan bir kağıdı çıkarırken tonerin üzerinize veya ellerinize bulaşmasından kaçının. Deriniz tonere temas ederse, etkilenen bölgeyi sabun ve suyla iyice yıkayın.
Eğer elbiseniz toner ile lekelenirse, soğuk su ile yıkayın. Sıcak su, tonerin kumaşa iyice yayılmasına neden olarak lekenin çıkmasını imkansız hale getirebilir.
![]()
Ürünlerimiz yüksek kalite standartlarını ve kullanım kolaylığını karşılamak için yapılmıştır ve yalnızca yetkili bir satıcıda bulabileceğiniz sarf malzemelerini kullanmanızı öneririz.
![]()
Toner kaplarını açmaya çalışırken zorlamayın. Toner dökülerek giysilerinizi ve ellerinizi kirletebilir ve toneri kazara yutmanıza neden olabilir.
![]()
Önerilen tip dışında toner kullanırsanız hatalar oluşabilir.
Toner eklerken çalıştırma düğmesini kapatmayın. Eğer böyle yaparsanız, ayarlar kaybedilir.
Toneri her zaman makine sizi yönlendirdiği zaman ekleyin.
![]()
“
Toner Kartuşu bitmek üzere.” ve “
Toner Kartuşunu değiştirin.” iletileri arka arkaya gösterildikten sonra bile 10 ila 600 kopyalama yapabilirsiniz; ancak, kopyalama kalitesinin düşmemesi için toneri kısa sürede değiştirin.
Gerekli tonerin ismini ya da değiştirme şeklini “
Toner Ekle” ekranını kullanarak yapabilirsiniz.
Sarf malzemelerinin siparişi için gerekli olan iletişim numarasını kontrol etmek için [Sistem Durumu]'na basın. Bkz. “Makine Durumu ve Ayarlarının Kontrolü”.
Dört renk tonerinin hepsini de aynı şekilde ekleyebilirsiniz.