Üstbilgiyi atla
 

Ana Gücün Kapatılması/ Elektrik Kesintisi durumunda

Aşağıdaki notlar elektrik kesintisi ve makinenin kapatılması ile ilgilidir.

DİKKAT

  • Elektrik kablosunun duvardaki prizden çıkarırken, her zaman fişten çekin (kabloyu değil).

Önemli

  • Güç göstergesii yanıyor ya da yanıp sönüyorsa ana güç düğmesini kapatmayın. Eğer kapatırsanız, sabit disk ve hafıza zarar görebilir ve hatalar oluşabilir.

  • Fişi çekmeden önce ana güç düğmesini mutlaka kapatın. Düğme açıkken fişi çekerseniz sabit disk ve hafıza zarar görebilir ve hatalar oluşabilir.

  • Makineyi fişten çekmeden önce ekranda %100 yazdığından emin olun. Daha düşük bir değer gösteriliyorsa, verilerin bir kısmı hafızada olabilir.

  • Elektrik kesintisinden hemen sonra, ilerde oluşabilecek bir veri kaybından korunmak için dahili bataryanın yeterince şarj edilmesi gerekmektedir. Elektrik kesintisinden sonra yaklaşık 24 saat boyunca makineyi fişe takılı ve ana güç düğmesini açık tutun.

Ana güç düğmesi kapatılmış olsa bile, makine hafızasının içeriği (örneğin, programlanmış sayılar) kaybolmayacaktır. Yine de, ana güç düğmesinin yaklaşık bir saat kadar kapalı olmasından, bir elektrik kesintisinden veya güç kablosunun çıkarılmasından dolayı eğer güç giderse, Faks hafızasının içeriği kaybolur. Kaybolan öğeler, Hafızadan İletim/Alım veya Hafıza Kilidi kullanılarak hafızada kaydedilen faks dokümanlarını da içerir.

Eğer bir dosya hafızadan silinmişse, güç geri gelir gelmez otomatik olarak bir Güç Kesintisi Raporu yazdırılır.

Bu rapor kaybolan dosyaların belirlenmesinde kullanılabilir. Eğer Hafıza İletimi için kaydedilen bir hafıza kaybedilirse, yeniden gönderin. Eğer Yedek Alım ya da Hafıza Alımı tarafından alınan bir doküman kaybedilirse, göndericiden tekrar göndermesini isteyin.