Üstbilgiyi atla
 

Bu Makine için Yazıcı Sürücüleri

Bu bölüm, bu makinenin yazıcı sürücülerini anlatmaktadır.

Önemli

  • PCL yazıcı sürücüleri (PCL 5c ve PCL 6), RPCS yazıcı sürücüsü ve Adobe PostScript yazıcı sürücülerini bu makineyle birlikte verilen CD-ROM'dan kurabilir veya bu sürücüleri tedarikçinin Web sitesinden indirebilirsiniz. İşletim sisteminiz Windows 95/98/Me/XP x64/Vista x64, Windows Server 2003/2003 R2 x64 veya Windows NT4.0 ise, yazıcı sürücülerini tedarikçinin Web sitesinden indirmeniz gerekir. Bu makineyi ve kullandığınız işletim sistemini seçip sürücüleri indirin.

Yazdırma, yazıcı sürücüsünün işletim sisteminiz için kurulumunu gerektirmektedir. “Printer Drivers and Utilities” etiketli CD-ROM'da aşağıdaki sürücüler bulunmaktadır.

Yazıcı Dili

PCL 6

PCL 5c

RPCS

PostScript 3

Windows 2000 *1

OK

OK

OK

OK

Windows XP *2

OK

OK

OK

OK

Windows Vista *3

OK

OK

OK

OK

Windows Server 2003 *4

OK

OK

OK

OK

Mac OS *5

minus

minus

minus

OK

Mac OS X *6

minus

minus

minus

OK

*1 Microsoft Windows 2000 Professional /Microsoft Windows 2000 Server/Microsoft Windows 2000 Advanced Server

*2 Microsoft Windows XP Professional/Microsoft Windows XP Home Edition

*3 Microsoft Windows Vista Ultimate/Microsoft Windows Vista Enterprise/Microsoft Windows Vista Business/Microsoft Windows Vista Home Premium/Microsoft Windows Vista Home Basic

*4 Microsoft Windows Server 2003 Standard Edition/Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition/Microsoft Windows Server 2003 Web Edition/Microsoft Windows Server 2003 Datacenter Edition/Microsoft Windows Server 2003 R2 Standard Edition/Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition/Microsoft Windows Server 2003 R2 Datacenter Edition

*5 Mac OS 8.6 ila 9.2 sürümleri (Mac OS X Klasik mod desteklenmektedir.)

*6 Mac OS X 10.1 veya daha sonrası (Ulusal mod)

PCL yazıcı sürücüleri

İki tür PCL yazıcı sürücüsü (PCL 5c ve PCL 6) bulunmaktadır. Bu sürücüler, yazıcı dili aracılığıyla bu makinenin bilgisayarınızla iletişim kurmasına imkan vermektedir.

RPCS yazıcı sürücüsü

Bu yazıcı sürücüsü, bir yazıcı dili kullanarak bilgisayarın yazıcı ile iletişim kurmasına imkan vermektedir. Konvansiyonel kullanıcı arayüzüne ek olarak, bir başka önayarlı kullanıcı arayüzü sağlanmıştır.

Adobe PostScript Yazıcı Sürücüleri ve PPD dosyaları

Adobe PostScript yazıcı sürücüsü, bir yazıcı dili kullanarak bilgisayarın yazıcı ile iletişim kurmasına imkan vermektedir. PPD dosyaları, yazıcı sürücüsünün belirli yazıcı işlevlerini etkin kılmasına imkan vermektedir.

PPD dosyaları

PPD dosyaları, yazıcı sürücüsünün belirli yazıcı işlevlerini etkin kılmasına imkan vermektedir.

Not

  • Bazı uygulamalar, PCL 5c yazıcı sürücüsünün kurulumunu gerektirmektedir. Bu durumda, PCL 6'yı kurmanıza gerek olmaksızın PCL 5c'yi kurabilirsiniz.

  • Ayrıntılar için, bkz. “Makineyi Hazırlamak”, Yazıcı Referansı ve PostScript 3 Eklentisi.