När ingen utskrift kan göras

I det här avsnittet förklaras vad du kan göra om skrivaren inte sätter igång när du trycker på [Skriv ut].

Problem

Orsak

Lösning

Utskriften startar inte.

Strömmen är inte på.

Kontrollera att kabeln sitter i ordentligt i eluttaget. Slå på huvudströmbrytaren.

Utskriften startar inte.

Maskinen är inställd på “Offline”.

Tryck på [Online].

Utskriften startar inte.

Orsaken visas på kontrollpanelens display.

Läs felmeddelandet eller varningsstatus på displayen och vidta åtgärder enligt dessa.

Utskriften startar inte.

Gränssnittskabeln är felaktigt ansluten.

Sätt i gränssnittskabeln ordentligt. Om kontakten har en fastsättningsmekanism, använd denna. Se Handbok för allmänna inställningar.

Utskriften startar inte.

Korrekt gränssnittskabel används inte.

Vilken typ av gränssnittskabel som du ska använda beror på datorn. Försäkra dig om att du har rätt kabel. Byt ut en sliten eller skadad kabel. Se Handbok för allmänna inställningar.

Utskriften startar inte.

Gränssnittskabeln anslöts efter det att maskinen har slagits på.

Anslut kabeln innan maskinen slås på.

Utskriften startar inte.

Om maskinen arbetar i trådlöst LAN (tillval), kan misslyckad utskrift bero på svag signal.

I [Systeminställning], under [Gränssnittsinst.], välj [Trådlöst LAN] och tryck sedan på [Trådlös LAN-signal] för att kontrollera signalstatus. Om signalen är svag kan du flytta maskinen till en plats med bättre radiomottagning eller flytta på föremål som kan orsaka störningen.

(Du kan bara kontrollera signalstatus med trådlöst LAN i infrastrukturläge.)

Utskriften startar inte.

SSID-inställningarna är inte korrekta om maskinen används i ett trådlöst LAN (tillval).

Kontrollera att SSID är korrekt inställt på skärmen. Se Handbok för allmänna inställningar.

Utskriften startar inte.

Om maskinen används i ett trådlöst LAN (tillval) kanske mottagarens MAC-adress förhindrar kommunikation med åtkomstpunkten.

Kontrollera inställningarna för åtkomstpunkten när den är i infrastrukturläge. Klientåtkomst kan vara begränsad av MAC-adressen beroende på åtkomstpunkten. Du kan också kontrollera om det finns överföringsproblem mellan åtkomstpunkten och kabelklienter eller mellan åtkomstpunkten och trådlösa klienter.

Utskriften startar inte.

Inloggningsanvändarnamnet, inloggningslösenordet eller krypteringskoden för drivrutinen är ogiltig.

Kontrollera användarnamnet, lösenordet och drivrutinens krypteringskod.

Utskriften startar inte.

Avancerad kryptering har ställts in med funktionen Utökad säkerhet.

Kontrollera inställningarna i Utökad säkerhet tillsammans med administratören.

Indikatorn för indata tänds eller blinkar inte.

Om indikatorn för indata inte tänds eller blinkar även efter det att utskriften startar, då har maskinen inte tagit emot några data.

• Om maskinen är ansluten till en dator via en kabel kontrollerar du att datorns skrivarportsinställningar är korrekta. För mer om detta, se När indikatorn för indata inte tänds eller blinkar.

• Om datorn är ansluten till ett nätverk kontaktar du administratören.

[Lista/Provutskrift] är inte aktiverat.

Ett mekaniskt fel kan ha inträffat.

Kontakta din servicerepresentant.

Utskriften startar inte när du använder ett trådlöst LAN (tillval) i Ad hoc-läge

Korrekt kommunikationsläge har inte ställts in.

• Slå av och sedan på strömbrytaren igen. Se Om den här maskinen.

• I [Systeminställning], under [Gränssnittsinst.], välj [Trådlöst LAN] och ställ in [Kommunikationsläge][802.11 Ad-hocläge] och [Säkerhetsmetod][Av]. På andra sidan ställer du in [SSID-inställning] och [Ad-hoc-kanal] på samma värden.

Prata med en servicetekniker om utskriften inte startar.