Panelsignal

Följande tabell beskriver de olika signalerna som avges för att påminna användaren om kvarglömda original och andra maskinförhållanden.

Signal

Betydelse

Orsak

En kort signal.

Inmatningen på panelen/skärmen godkänd.

Du har tryckt på en tangent på panelen eller på en skärm.

Ett kort och ett långt pip.

Fel inmatning på panelen/skärmen.

En ogiltig knapp på kontrollpanelen/skärmen eller fel lösenord har matats in.

En lång signal.

Jobbet utfört.

Ett kopieringsjobb/jobb från en dokumentserverfunktion är klart.

Två långa signaler.

Maskinen har värmt upp.

Efter att ha svalnat eller varit avslagen har maskinen nu värmt upp helt och är klar att användas.

Fem långa pip.

Svag varning.

Startskärmen kommer tillbaka när maskinen sätts i energisparläge och när förenklad skärm avbryts.

Fem långa pip som upprepas fyra gånger.

Svag varning.

Ett original är kvarglömt på originalglaset eller papperet är slut.

Fem korta pip som upprepas fem gånger.

Stark varning.

Maskinen kräver en åtgärd för att papper har fastnat, tonern är slut eller annat fel har uppstått.

Obs

• Det är inte möjligt för användarna att stänga av ljudsignalerna. När maskinen avger varningssignaler om pappersstopp eller påminner om toner när en lucka öppnas och stängs flera gånger i rad, är det möjligt att pipsignalen fortsätter, trots att alla åtgärder för normal status har utförst.

• Det är möjligt att aktivera och inaktivera varningssignalerna. För mer om panelknapparnas ljudsignaler, se Handbok för allmänna inställningar.