Hoppa över rubrik
 

ENERGY STAR-programmet

ENERGY STAR-® programmets krav på utrustning för bildframställning

bild

ENERGY STAR-® programmets krav på utrustning för bildframställning uppmuntrar till energisparande genom att satsa på energisnåla datorer och annan kontorsutrustning.

Programmet främjar utvecklingen och spridningen av produkter med energisparande funktioner.

Det är ett program som tillverkare frivilligt deltar i.

Utvalda produkter är datorer, skärmar, skrivare, faxenheter, kopiatorer, skannrar och multifunktionsenheter. Energy Stars normer och logotyper är internationellt enhetliga.

Energisparläge

Den här produkten sänker energiförbrukningen automatiskt 15 minuter efter att den sista kopian eller utskriften har slutförts. Det går fortfarande att ta emot fax och skriva ut i energisparläget, men om du vill kopiera måste du först trycka på knappen [Energibesparing].

Avstängt läge (endast för kopiator)

För att spara energi stänger den här produkten av sig automatiskt 30 minuter efter att den sista kopian eller utskriften har slutförts. I den här handboken kallas det avstängda läget för Auto-avstängning. Om du vill kopiera måste du först trycka på strömbrytaren.

Viloläge (Fax, skrivare eller skanner installerade)

Om det finns en fax, skrivare eller skanner installerad sänker den här produkten automatiskt sin energiförbrukning ytterligare 30 minuter efter att den har övergått till energisparläget. Det går fortfarande att ta emot fax och skriva ut i viloläget, men om du vill kopiera måste du först trycka på strömbrytaren.

Duplexprioritet

Vi rekommenderar duplexfunktionen. Den här funktionen är mer miljövänlig. För de maskiner som det gäller kan duplexfunktionen (1-sidiga original 2-sidiga kopior) väljas när du trycker på strömbrytaren eller knappen [Nollställ] eller om maskinen nollställs automatiskt.

Närliggande ämnen

Specifikationer
Återvunnet papper