Hantera stickkontakter och elsladdar

Det här avsnittet förklarar säkerhetsföreskrifter för hantering av elsladdar och stickkontakter.

VARNING

• Anslut endast maskinen till den strömkälla som beskrivs i HTML-handboken eller i "Säkerhetsinformation" (den tryckta handboken). Anslut elsladden direkt till vägguttaget. Använd aldrig förlängningssladd.

• Var noga med att inte skada, slita av eller göra ändringar på elsladden. Placera inte tunga föremål på den. Dra inte hårt i den eller böj den mer än nödvändigt, det kan orsaka elektriska stötar och brand.

• Dra ur elsladden (genom att dra i kontakten, inte i sladden) om elsladden eller kontakten blir slitna eller skadade på annat sätt.

• Om elsladden är skadad (kabelkärnan har blottas, strömavbrott etc.) bör du kontakta en servicetekniker för byte till en ny. Om du använder maskinen med skadad elsladd kan det orsaka elektriska stötar eller brand.

• Det är farligt att röra stickkontakten med våta händer. Det kan leda till elektriska stötar.

FÖRSIKTIGT

• När du drar ur elsladden från vägguttaget ska du alltid dra i kontakten (inte i sladden).

• Dra ut stickkontakten om du vill bryta strömmen. Dra inte i själva elsladden. Det kan leda till att elsladden skadas, vilket kan ge upphov till elektriska stötar eller brand.

• Av säkerhetsskäl bör elsladden dras ur väggkontakten om maskinen inte ska användas under längre tid, exempelvis under semestern.