Menyn Användarverktyg (Kopiator/Dokumentserverinställningar)

I det här avsnittet beskrivs vilka alternativ som kan väljas på skärmen Kopiator/Dokumentserverinställningar. Skärmen visas när du trycker på [Användarverktyg/Räknare]. För mer om hur du gör dessa inställningar, se Handbok för allmänna inställningar.

Allmänna egenskaper

Post

Beskrivning

Auto bilddensitet, prioritet

Du kan ställa in om Automatisk bilddensitet ska vara "På" eller "Av" när maskinen startas, startas om eller när lägen nollställs.

Prioritet originaltyp

Du kan ange den originaltyp som automatiskt väljs när strömbrytaren slås på eller vilka lägen som ska nollställas.

Original Fototyp Prioritet

När du väljer "Text/Foto" eller "Foto" i "Originaltyp prioritet" kan du ändra inställningarna för den valda originaltypen.

Visa originalläge

Du kan välja om originaltyperna ska visas på startskärmen.

Visa papper

Du kan ange vilka papperskassettalternativ och format som ska finnas med på startskärmen.

Originalriktning i duplexläge

Ställ in originalets riktning för dubbelsidig kopiering.

Kopieriktning i duplexläge

Ställ in kopiornas riktning för dubbelsidig kopiering.

Max. kopieantal

Antalet kopior som kan ställas in är mellan 1 och 9999.

Automatiskt kassettskifte

Om du fyller på papper av samma format i två eller fler kassetter så kommer maskinen automatiskt att skifta till den andra när den första kassetten får slut papper (när Automatiskt pappersval är valt). Denna funktion kallas "Automatiskt kassettbyte". Denna inställning anger om Automatiskt kassettbyte ska användas eller inte.

Varningsljud: Original kvar på originalglaset

Panelsignalen (tangenttonen) hörs om du glömt att ta bort originalen efter kopiering.

Jobb avslutat-ton

Ange om en pipton ska avges eller ej när kopieringen är slutförd.

Skärmtangent för tandemkopiering

Ange om tangenten för tandemkopiering ska visas eller ej.

Växla skärmen för originalräknare

Ange hur originalräknaren ska visas.

Anpassa funktion: Kopiator

Du kan registrera upp till sex vanligen använda funktioner som knappar för Kopiatorfunktioner.

Anpassa funktion: Dokumentserverlagring

Du kan tilldela upp till sex vanligen använda skanningsfunktioner som knappar för dokumentserverlagring.

Anpassa funktion: Dokumentserverutskrift

Du kan tilldela upp till sex vanligen använda funktioner för utskrift av lagrade dokument som knappar för Dokumentserverlagring.

Reproduktionsgrad

Post

Beskrivning

Genvägen förm./först.

Du kan registrera upp till tre vanligen använda Förminsknings-/Förstoringsgrader utöver den fasta graden, och visa dem på startdislayen. Du kan också ändra registrerade Förminsknings-/Förstoringsgrader.

Reproduktionsgrad

Ange förstorings- och förminskningsgraderna som ska visas om [Förm./Först.] väljs på kopiatorskärmen.

Prioritet för graden Förmin./Först.

Du kan ställa in den grad som har prioritet när [Förm./Först.] väljs.

Grad för Skapa marginal

Du kan ställa in en förminsknings-/förstoringsgrad när du lagrar Skapa marginal i ett kortkommando.

Redigera

Post

Beskrivning

Marginaljustering Fram: Vänster/Höger

Ange vänster- och högermarginaler på framsidan av kopiorna med läget Marginaljustering.

Marginaljustering bak: Vänster/Höger

Ange vänster- och högermarginaler på baksidan av kopiorna med läget Marginaljustering.

Marginaljustering fram: Övre/Nedre

Ange övre och nedre marginaler på framsidan av kopiorna med läget Marginaljustering.

Marginaljustering bak: Övre/Nedre

Ange de övre och nedre marginalerna på baksidan av kopiorna i läget Marginaljustering.

Ensidig Dubbelsidig Automatisk marginal: TtoT

I ensidigt till dubbelsidigt Duplexläge kan du ange marginalerna på baksidan.

Ensidig Dubbelsidig Automatisk marginal: TtoB

I ensidigt till dubbelsidigt Duplexläge kan du ange marginalerna på baksidan.

Krympningsinställningar för Broschyr

Ange bredden för bindningsmarginal.

Radera kantbredd

Ange bredden på kantmarginalerna som ska raderas med den här funktionen.

Radera originalskugga i Kombinera

I läget Kombinationskopia kan du ange huruvida en 3 mm, 0,1 tums bindningsmarginal runt alla fyra kanterna på ett original ska raderas.

Radera mittbredd

Du kan ange bredden på mittmarginalerna som ska raderas med denna funktion.

Kopiera främre omslag i Kombinera

Du kan göra en kombinerad kopia av framsidesomslaget när du väljer funktionen Framsidesomslag.

Kopieordning i kombinera

Du kan ställa in kopieringsordningen i läget Kombinera till Vänster till Höger eller Översida till Nedersida.

Pappersriktning: Häfte, Broschyr

Du kan välja öppningsriktningen på kopior när du använder läget Häfte eller Broschyr.

Kopiera på skiljeark i Kombinera

Ange huruvida du vill göra en kombinerad kopia på de infogade mellanarken i läget Skiljeark/Kapitel.

Repetera bild, separationslinje

Du kan välja separationslinje med funktionen Upprepa bild från följande alternativ: Ingen, Solid, Streckad A, Streckad B eller Mittmarkering.

Separationslinje för dubbla kopior

Du kan välja separationslinje med funktionen Dubbla kopior från följande alternativ: Ingen, Solid, Streckad A, Streckad B eller Mittmarkering.

Separationslinje i kombinera

Du kan välja separationslinje med funktionen Kombinera från följande alternativ: Ingen, Solid, Streckad A, Streckad B eller Mittmarkering.

Kopiera bakre omslag

Vid kopiering av bakre omslag kan du ange om baksidan ska vara på utsidan (utsida) eller på insidan (insida).

Stämpel

Post

Beskrivning

Bakgrundsnumrering

Format

Du kan ange storlek på siffrorna.

Densitet

Du kan ange densitet på siffrorna.

Stämpelfärg

Du kan ange färg på siffrorna.

Förinst. stämpel

Stämpelspråk

Du kan välja språk för meddelandet som trycks i Stämpelläge.

Stämpelprioritet

Du kan välja vilken stämpeltyp som ska ges prioritet när [Förin. stämp.] väljs.

Stämpelformat

Ange hur varje stämpel ska skrivas ut.

Stämpelfärg

Ställer in färg på stämpeln.

Användarstämpel

Registrera/Radera stämpel

Du kan registrera, ändra eller radera användarstämplar.

Stämpelformat: 1 till 4

Ange hur var och en av de registrerade användarstämplarna 1 till 4 ska skrivas ut.

Stämpelfärg: 1 till 4

Ställer in färgen som registrerats som användarfärg för stämpel (1 - 4).

Datumstämpel

Format

Du kan välja datumformat för Datumstämpelläge.

Teckensnitt

Du kan välja teckensnitt för Datumstämpeln.

Format

Du kan ange storlek på Datumstämpeln.

Överlagra

Datumstämpeln kan skrivas ut i vitt där den överlappar de svarta delarna av en bild.

Stämpelfärg

Ställer in vald prioritetsfärg för utskrift av datum.

Stämpelinställning

Ange hur datumstämpeln ska skrivas ut.

Sidnumrering

Stämpelformat

Du kan välja det sidnumreringsformat som ska ges prioritet när [Sidnumrering] väljs.

Teckensnitt

Du kan välja sidnummer för utskrift i Sidnumreringsläge.

Format

Du kan ställa in storlek för stämpelutskrift i Sidnumreringsläge.

Stämpelläge baksida i duplex

Du kan ställa in placeringen av duplexbaksidans sidnummer som skrivs ut i Duplexläge.

Sidnumrering i Kombinera

Du kan ställa in sidnumrering när du använder funktionerna Kombinera och Sidnumrering tillsammans.

Stämpel på valt mellanark

Du kan välja att skriva ut sidnumret på mellanark när du använder funktionerna skiljeark (inställd på [Kopiera]) och Sidnumrering tillsammans.

Stämpelposition

Ange hur varje stämpel ska skrivas ut.

Överlagra

Sidnumren kan skrivas ut i vitt där de överlappar de svarta delarna av en bild.

Stämpelfärg

Ställer in vald prioritetsfärg för utskrift av sidnummer.

Sidnumrering inledande bokstav

Du kan välja inledande bokstav för sidnumrering mellan "P1, P2.../P.1, P.2..." och "S1, S2.../S.1, S.2...".

Stämpltext

Teckensnitt

Du kan välja teckensnitt för stämpeltexten.

Format

Du kan ställa in storlek på stämpeltexten.

Överlagra

Datumstämpeln kan skrivas ut i vitt där den överlappar de svarta delarna av en bild.

Stämpelfärg

Ställer in vald prioritetsfärg för utskrift av text.

Stämpelinställning

Ange hur datumstämpeln ska skrivas ut.

Indata/Utdata

Post

Beskrivning

Växla till buntning

Du kan välja att visa antingen Buntningsläge eller SADF-läge när du trycker på [Specialoriginal].

SADF auto-återställning

I SADF-läge måste ett original sättas i inom en viss tid efter det att föregående original har matats in. Du kan justera denna tid från 3 till 99 sekunder i steg om 1 sekund.

Rotationssortera: autopappersforts.

Ange om kopiering ska fortsätta när papper med önskad riktning har tagit slut under rotationssortering.

Utmatningsmetod för kopiering från originalglaset

Du kan ange hur kopiorna ska matas ut vid kopiering från originalglaset.

Utmatningsmetod för kopiering från sidoinmatningsfacket

Du kan ange hur kopiorna ska matas ut vid kopiering från sidoinmatningsfacket.

Minnet fullt: Starta om Auto-skan

När minnet blir fullt under det att original skannas kan maskinen börja med att göra kopior av original, och sedan automatiskt fortsätta skanna de återstående originalen.

Infoga mellanark

Du kan ange numret på kopieringssidorna för att infoga mellanark från 1 - 999 i steg om 1 sida.

Brevhuvudsinställning

Om du väljer [Ja] för denna funktion så kommer maskinen att rotera bilderna så att de hamnar rätt.

Häftposition

Ange vilka Övre eller nedre häftningar som ska visas med prioritet på stardisplayen.

Hålslagningstyp

Ange vilken hålslagningstyp (2 hål eller 3 hål) som har prioritet att visas på startdisplayen.

Förenklad skärm: Efterbehandlingstyper

Du kan välja vilken knapp som ska visas med högre prioritet för "Efterbehandlingstyper" på den förenklade displayen.

Justera färgbild

Post

Beskrivning

Bakgrundsdensitet för ADS-enhet (Fullfärg)

Bakgrundsfärgen kan justeras för att få bort texturer i kopian. Du kan justera bakgrundsdensiteten upp till 5 nivåer vid Fullfärg.

Färgkänslighet

Färgen som har valts för konvertering i "Konvertera färg" och färgen som har valts för "Radera färg" kan du justera i 5 nivåer.

ACS-känslighet

Denna 5-stegs inställning avgör nivån på standarden som används för att särskilja mellan svartvita original och fullfärgsoriginal när "Auto färgval" är valt.

ACS-prioritet

Den här inställningen avgör kopieringsprioriteten mellan "Svartvitt" och "Fullfärg" när "Auto färgval" är valt.

Bläckstråleutskriftstyp

Vid kopiering av papper med bläckstråleutskrift, ange den bildkvalitet som är lämpad för dokumentets färg.

Administratörsverktyg

Post

Beskrivning

Skydda meny

Du kan hindra icke behöriga användare från att ändra inställningarna för användarverktyg.