Välja originaltyp

Välj en originaltyp som passar dina original.

Det finns åtta originaltyper tillgängliga:

Text

För original som innehåller mestadels text eller tecken.

Foto

För fotografier eller bilder.

• Glättat foto: Använd vid kopiering av framkallade fotografier

• Tryckt foto: Använd vid kopiering av fotografier eller bilder som är tryckta på papper (till exempel tidskrifter)

• Kopierat foto: Använd vid kopiering av kopior eller original genererade av färgkopiatorer

Text/Foto

För original som innehåller både text och fotografier eller bilder.

Generationskopia

För original som är kopierade. Kopians bild kan återges skarpt och tydligt.

Svag

För original som har ljusare linjer skrivna i blyerts, eller som är svaga kopior.

Karta

För kartoriginal.

Överstrykningspenna

För original som markerats med överstrykningspenna.

Bläckstråleutmatning

För original som skrivits ut med en bläckstråleskrivare. Ange en färgbalans som ligger närmast originalet. Det finns tre inställningar att välja mellan.

1Välj originaltypen.

Bild av användarpanelen

Obs

• För att välja [Generationskopia], [Svaga orig], [Karta], [Överstrykningspenna] eller [Bläckstråleutmatning], välj först [Övriga].

Bild av användarpanelen

• Du kan ändra inställningarna för originaltyper som visas på startskärmen under Allmänna egenskaper i Användarverktyg. För mer om detta, se Handbok för allmänna inställningar.

• Du kan välja om du vill visa tangenterna för originalet på startskärmen under Visning av originaltyp i Användarverktyg. För mer om visning av originaltyp, se Handbok för allmänna inställningar.