Fejléc átugrása
 

Nyomtatóillesztők a készülékhez

Ez a rész bemutatja a készülékhez való nyomtatóillesztőket.

Fontos

  • Telepítheti a PCL nyomtatómeghajtókat(PCL 5e és PCL 6), az RPCS nyomtatómeghajtót és az Adobe PostScript nyomtatómeghajtókat a mellékelt CD-ről, vagy letöltheti a forgalmazó weboldaláról. Windows 95/98/Me/XP x64/Vista x64, Windows Server 2003/2003 R2 x64 vagy Windows NT4.0 környezetben nyomtatómeghajtókat le kell töltenie a forgalmazó weboldaláról. Válassza ki a készüléket és az operációs rendszert, majd töltse le a meghajtókat.

A nyomtatás előfeltétele, hogy egy, az operációs rendszerhez való nyomtatóillesztő telepítve legyen. A “Printer Drivers and Utilities” nevű CD-n a következő nyomtatóillesztők találhatók.

Nyomtató nyelv

PCL 6

PCL 5e

RPCS

PostScript 3

Windows 2000 *1

OK

OK

OK

OK

Windows XP *2

OK

OK

OK

OK

Windows Vista *3

OK

OK

OK

OK

Windows Server 2003 *4

OK

OK

OK

OK

Mac OS *5

image

image

image

OK

Mac OS X *6

image

image

image

OK

*1 Microsoft Windows 2000 Professional /Microsoft Windows 2000 Server/Microsoft Windows 2000 Advanced Server

*2 Microsoft Windows XP Professional/Microsoft Windows XP Home Edition

*3 Microsoft Windows Vista Ultimate/Microsoft Windows Vista Enterprise/Microsoft Windows Vista Business/Microsoft Windows Vista Home Premium/Microsoft Windows Vista Home Basic

*4 Microsoft Windows Server 2003 Standard Edition/Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition/Microsoft Windows Server 2003 Web Edition/Microsoft Windows Server 2003 Datacenter Edition/Microsoft Windows Server 2003 R2 Standard Edition/Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition/Microsoft Windows Server 2003 R2 Datacenter Edition

*5 Mac OS 8.6-9.2 verziói (a készülék támogatja a Mac OS X Classic üzemmódot.)

*6 Mac OS X 10.1 vagy későbbi verziók (natív mód)

PCL nyomtatóillesztők

Két PCL nyomtatóillesztőt (PCL 5e és PCL 6) tartalmaz. A nyomtatóillesztők lehetővé teszik a számítógép számára, hogy nyomtatónyelven kommunikáljon a nyomtatóval. Ezekhez az illesztőprogramokhoz Nyomtató egység, Nyomtató/Szkenner egység vagy a Nyomtató bővítő szükséges.

RPCS nyomtatóillesztő

Ez a nyomtatóillesztő lehetővé teszi a számítógép számára, hogy nyomtatónyelvvel kommunikáljon a nyomtatóval. A hagyományos felhasználói felület mellett egy másik, előre beállított felhasználói felület is választható.

Adobe PostScript nyomtatóillesztők és PPD fájlok

Az Adobe PostScript nyomtatóillesztők lehetővé teszik a számítógép számára, hogy nyomtatónyelven kommunikáljon a nyomtatóval. A PPD fájlok lehetővé teszik a nyomtatóillesztő számára, hogy az különleges nyomtatási funkciókat engedélyezzen. Ezekhez az illesztőprogramokhoz PostScript 3 egység szükséges.

PPD fájlok

A PPD fájlok lehetővé teszik a nyomtatóillesztő számára, hogy aktiválja a nyomtató speciális funkcióit.

Megjegyzés

  • Néhány alkalmazáshoz szüksége lehet a PCL 5e nyomtatóillesztő telepítésére. Ebben az esetben a PCL 5e nyomtatóillesztő telepítésének nem előfeltétele a PCL 6 nyomtatóillesztő telepítése.

  • Részletekért lásd a Nyomtató kezelési útmutató, valamint a PostScript 3 kiegészítést.