Fejléc átugrása
 

ENERGY STAR program

Az ENERGY STAR® program dokumentumkezelő berendezésekre vonatkozó előírásai

kép

Az ENERGY STAR® program képszerkesztő berendezésekre vonatkozó előírásainak célja, hogy az energiatakarékos számítógépek és egyéb irodaberendezések használatának előmozdításával elősegítse az energiatakarékosságot.

A program támogatja az energiatakarékos funkcióval rendelkező termékek fejlesztését és terjesztését.

Ez egy nyílt program, melyben a gyártók önkéntesen vesznek részt.

A céltermékek számítógépek, monitorok, nyomtatók, faxberendezések, másolók, szkennerek és többfunkciós készülékek. Az Energy Star szabványai és logói nemzetközileg egységesek.

Alacsony energiafogyasztású üzemmód és Kikapcsolt üzemmód vagy Alvó üzemmód

This product automatically lowers its power consumption when it is not operated for a fixed time (standard setting time: 1 minute). This is called “Off mode” on a single function copying machine, and “Sleep mode” on a multiple function machine equipped with optional facsimile and printing functions.

  • Kikapcsolt üzemmód: A hálózati főkapcsoló lekapcsolásával azonos körülmények jellemzik.

  • Készenléti állapot: A hálózati főkapcsoló lekapcsolásával azonos körülmények jellemzik. A faxok fogadása és a számítógépről való nyomtatás lehetséges.

Ha a készülék a fenti állapotok egyikében van, és szeretné azt működtetni, tegye a következők egyikét:

  • Kapcsolja be a főkapcsolót.

  • Tegyen egy eredeti dokumentumot az automatikus dokumentumadagolóba (ADF).

  • Emelje fel, és engedje le az expozíciós üveglap fedelét vagy a dokumentumadagolót.

A készülék Kikapcsolt üzemmódra, illetve az Alvó üzemmódra való áttérésének alapértelmezett várakozási ideje módosítható. Az időzítés módosításával kapcsolatosan lásd az Általános beállítások útmutatót.

Kétoldalas prioritás

A kétoldalas funkció használata ajánlott. A funkció használata csökkenti a környezetre ható káros hatásokat. Az erre alkalmas készüléknél a kétoldalas funkció (egyoldalas eredeti kétoldalas másolatok) kiválasztható a működtető kapcsoló vagy a [Beállítások törlése] gomb megnyomásakor vagy a készülék automatikus újraindulásakor.

Kapcsolódó témakörök

Specifikációk
Újrahasznosított papír