Ohita otsikko
Screen reader -lukuohjelman tukema sivuVakio
 

Tulosteet eivät ole tyydyttäviä

Tässä osassa kerrotaan mitä tehdä, jos tulostusjälki on epätasaista (johtuen väärästä väriaineen määrästä) tai tulosteet ovat tahriintuneita tai laikukkaita.

Oletko tulostanut suuttimien testikuvion?

Tulosta suuttimien testikuvio jotta näet tuleeko kaikista suuttimista oikea määrä väriainetta ja tee tarvittaessa kirjoituspäiden puhdistus tai huuhtelu. Toimi seuraavasti:

  1. Tulosta suuttimien testikuvio.

  2. Jos kuvio on laikukas, puhdista kirjoituspää, tulosta kuvio uudelleen ja tarkista tulos.

  3. Älä käytä tulostinta 5 - 10 minuuttiin, sitten tulosta suuttimien testikuvio uudelleen ja tarkista tulos.

  4. Puhdista kirjoituspää ja tulosta suuttimien testikuvio, puhdista ja tulosta uudelleen ja tarkista tulos.

  5. Jos kuvio on edelleen laikukas, huuhtele kirjoituspää, tulosta kuvio uudelleen ja tarkista tulos.

  6. Älä käytä tulostinta 5 - 10 minuuttiin, sitten tulosta suuttimien testikuvio uudelleen ja tarkista tulos.

  7. Jos kuvio on edelleen laikukas, sammuta tulostin pois päältä, älä käytä sitä noin 8 tunnin ajan, laita se uudelleen päälle, tulosta suuttimien testikuvio ja tarkista sitten tulos.

Jos kuvio on edelleen laikukas, ota yhteys tulostimen myyjään tai huoltoedustajaan.

Katso Suuttimien tarkistus, Kirjoituspäiden puhdistus ja Kirjoituspäiden huuhtelu (Head-flushing)

Onko kirjekuorien valitsin oikeassa asennossa?

Aseta kirjekuorien valitsin käytetyn paperin tyypin mukaan. Laita vipu taka-asentoon kirjekuorille kuva. Laita vipu etuasentoon kaikille muille paperityypeille kuva. Katso Kirjekuorien valitsin väärässä asennossa.

Onko tulostin ollut pitkään käyttämättä?

Väriaine voi kuivua tai kirjoituspäiden suuttimet voivat tukkiutua. Tulosta suuttimien testikuvio ja puhdista kirjoituspäät tarvittaessa. Katso Suuttimien tarkistus, Kirjoituspäiden puhdistus.

Oletko vaihtanut kirjekuorien valitsimen asentoa?

Kirjekuorien paksuudesta riippuen kirjekuorien valitsimen asennon vaihtaminen voi aiheuttaa sameiden tai kaksinkertaisten viivojen tulostuksen. Jos laitat kirjekuorien valitsimen asentoon kuva, varmista että valitset [Head Position] jotta kirjoituspäiden asento on oikea. Jos laitat kirjekuorien valitsimen asentoon kuva, varmista että valitset [Uni-directional printing only] -valintaruudun tulostimen ominaisuuksien valintaikkunassa.

Onko kirjoituspäät kohdistettu?

Sameat tai kaksinkertaiset viivat johtuvat kirjoituspäiden väärästä asennosta. Korjaa tämä siirtämällä kirjekuorien valitsin asentoon kuva ja valitsemalla sitten [Head Position]. Jos ongelma ei ratkea, tulosta suuttimien testikuvio ja puhdista kirjoituspäät tarvittaessa. Katso Kirjoituspään kohdistus (Head Position), Suuttimien tarkistus ja Kirjoituspäiden puhdistus.

Onko tulostimen paikka oikea?

Varmista, että tulostin on vaakatasossa. Sijoita tulostin paikkaan, jossa se on suojassa tärinältä ja voimakkailta iskuilta.

Oletko tehnyt kohdistuksen?

Tee kohdistus, jos tulostuksen aloituskohta on virheellinen. Katso Kohdistus (Registration).

Oletko vaihtanut paperinsyötön asetuksia?

Jos pystysuorat viivat eivät tulostu kohdakkain, kuvat ovat laikukkaita tai musta tai valkoinen viiva tulostuu säännöllisin välimatkoin, tulosta testikuvio ja säädä sitten paperinsyötön asetuksia. Säädä paperinsyöttö (Adj.Paper Feed).

Onko paperityypin asetus oikea?

Varmista, että tulostinohjaimen paperityypin asetus vastaa syötetyn paperin tyyppiä.

Tulostatko paperin väärälle puolelle?

Tarkista kumpi puoli on tulostusta varten, kun käytät tavallista mustesuihkupaperia. Jos tulostat väärälle puolelle, tulostuslaatu voi olla huonompi ja tulostimen sisäpuoli voi likaantua. Katso Paperin käsittelyä koskevat ohjeet, Sopivat paperityypit.

Onko käytetty paperi liian paksua tai ohutta?

Tarkista, onko paperi tulostimelle sopivaa. Kirjoituspäät hankaavat paperia, joka on liian paksua tai ohutta ja tämä aiheuttaa tahriintumista. Katso Käytettävän paperin koko ja määrä.

Oletko koskenut paperin tulostuspuolta?

Vältä paperin tulostuspuolen koskemista. Vältä erityisesti koskemasta valokuvapaperia, jolle on juuri tulostettu, koska sen kuivuminen kestää tavallista pitempään. Poista paperit yksitellen kasetin 1 päältä koskettamatta tulostuspuolta ja anna niiden kuivua kokonaan. Katso Paperin käsittelyä koskevat ohjeet.

Onko paperi syötetty oikeassa asennossa?

Tiettyjä papereita ei voi syöttää pitkittäissuunassa paperin koosta riippuen. Tarkista, missä asennossa paperi on syötetty. Katso Käytettävän paperin koko ja määrä.