Screen reader -lukuohjelman tukema sivuVakio

Käyttö Windowsin verkkotulostimena

Nämä ohjeet edellyttävät, että asiakasohjelma on jo määritetty niin, että se pystyy kommunikoimaan Windows 2000/XP/Vista-, Windows Server 2003- tai Windows NT 4.0 -tulostuspalvelimen kanssa. Älä aloita seuraavia vaiheita ennen kuin asiakasohjelma on asennettu ja määritetty oikein.

Jotta voit käyttää tulostuspalvelinta, asenna tulostinohjain valitsemalla “Verkkotulostuspalvelin” ja valitse sitten Windows 2000/XP/Vista-, Windows Server 2003- tai Windows NT 4.0 -käyttöjärjestelmän jaettu tulostin.

Tärkeää

• Jotta voit asentaa tulostinohjaimen, kun käyttöjärjestelmä on Windows 2000/XP Professional/Vista, Windows Server 2003 tai Windows NT 4.0, käyttäjätililläsi pitää olla oikeudet tulostimien hallintaan. Kirjaudu tämän vuoksi sisään pääkäyttäjänä tai Power Users -ryhmän jäsenenä.

• Jos tulostat tulostuspalvelimelta, joka on yhdistetty tulostimeen SmartDeviceMonitor -portin kautta, korvaavaa tulostusta ja rinnakkaistulostusta ei voida käyttää asiakasohjelmasta.

• Jos tulostat käyttäen Windows XP/Vista- tai Windows Server 2003 -tulostuspalvelinta, SmartDeviceMonitorin tiedotustoimintoja ei voida käyttää asiakasohjelmassa.

• Jos tulostat käyttäen Windows NT 4.0 -tulostuspalvelinta, asenna tulostinohjain ennen kuin yhdistät tulostuspalvelimen tulostimeen.

1Käynnistä Windows ja aseta laitteen mukana toimitettu CD-levy CD-ROM-asemaan.

Sulje kaikki käynnissä olevat sovellukset.

2Valitse käyttöliittymän kieli ja napsauta [OK].

3Napsauta [Tulostinohjain].

Ohjelmiston lisenssisopimus näkyy [<Käyttöoikeussopimus>] -valintaikkunassa.

4Lue koko käyttöoikeussopimus huolellisesti. Jos hyväksyt sen ehdot, napsauta [Hyväksyn käyttöoikeussopimuksen] ja sen jälkeen [Seuraava >].

5Napsauta [LAN-liitäntä].

6Valitse [Tulostimen nimi:] -valintaruutu ja valitse tulostinmallit, joita haluat käyttää.

Tulostimen nimi voidaan vaihtaa [Muuta 'Tulostimen nimi' -asetuksia] -ruudussa.

7Kaksoisnapsauta tulostimen nimeä, jolloin tulostimen asetukset tulevat esiin.

Kohdissa [Kommentti:], [Ohjain:] ja [Portti:] esitettävät tiedot vaihtelevat käyttöjärjestelmän, tulostimen mallin ja portin mukaan.

8Napsauta [Portti:] ja napsauta sitten [Lisää].

9Napsauta [Verkkotulostin] ja napsauta sitten [OK].

10Kaksoisnapsauta [Selaa tulostimia] -ikkunassa sen tulostimen nimeä, jota haluat käyttää tulostuspalvelimena.

11Valitse tulostin, jota haluat käyttää, ja napsauta sitten [OK].

12Tarkista, että valitun tulostimen portti näkyy kohdassa [Portti:].

13Muuta käyttäjäkoodia tarpeen mukaan.

Jos kyseessä on RPCS-tulostinohjain, käyttäjäkoodi voidaan määrittää ohjaimen asennuksen jälkeen. Löydät lisätietoja käyttäjäkoodista tulostinohjaimen ohjeesta.

14Määritä tulostin oletustulostimeksi valitsemalla [Oletustulostin] -valintaruutu.

15Napsauta [Jatka].

Tulostinohjaimen asennus käynnistyy.

16Napsauta [Valmis] asennuksen valmistumisesta ilmoittavassa valintaikkunassa.

Huom.

• Jos viesti “Digitaalista allekirjoitusta ei löydy” tai [Ohjelmiston asennus]-, [Laitteen asennus]- tai [Windows ei pysty varmentamaan tämän ohjelmiston julkaisijaa]-valintaikkuna tulee esiin:

• Jatka asennusta napsauttamalla [Kyllä], [Jatka] tai [Asenna ohjain].

• Näytölle saattaa tulla viesti, joka kehottaa käynnistämään tietokoneen uudelleen. Viimeistele asennus käynnistämällä tietokone uudelleen.